Rebel: Thief Who Stole the People incelemesi


Rebel: Thief Who Stole the People


Değerli blog üyeleri bir dizinin daha sonuna geldim.Evet Rebel: Thief Who Stole the People ı da listeme eklemiş bulunmaktayım.Bununla beraber tarihi dizilerim de bitti.Dizi hakkında biraz konuşmak istiyorum.Hong Gil Dong un hayatını anlatan bir farklı dizi daha.Sıkılmadan izlediğim bir dizi grubuna daha eklenmiş oldu kendisi.Klasik tarihi dizilerinde genelde taht kavgalarını işlerler ama bu dizi konuyu ters köseden almış. Şöyle ki bu defa zalim kelimesinin hafif kaldığı acımasız,zalim bir krala karşı bir grup hırsızın halkı kurtarmak adına başlattıkları kıvılcımın koca bir ateşe dönerek Joseon'daki halk devrimini işliyor.
Bir grup hırsız dedim ama onları bunlara zorlayan üst tabakanın zorbalıklarına karşı mükemmel şekilde güzel bir arkadaşlık ilişkisi işlenmiş ki insanın içini ısıtıyor...
Bu dostluğun, sevginin yanı sıra üst tabakanın zalimlikleri de sinirleri bozacak cinsten. Zalimlikte sınır tanımıyorlar. Öyle ki sinirden kafayı yiyebiliyorsunuz.Kim Sang Joong "A Mo Gae" ailesini kölelikten kurtarmak için canını ortaya koyan baba rolünü öyle bir oynamıs ki izlerken insan kendini alamıyor.

Ayrıca Dünyaya "en güçlü çocuk" olarak gelen Gil Dong rolunu oynayan Yon Gyun Sang'da bir hayli başarılı bir performans sergilemiş.


Lee Honey dizide Kralın cariyesi olan bir Kisaengi canlandırıyor. Arkadaş kadın dans etti şarkı söyledi ve her şeyiyle on numaraydı.Kadını zaten anlatmaya gerek yok mükemmel bir yetenek.


Uzun lafın kısası Tarihi dizi meraklısıysanız mutlaka tavsiye ederim. İzlemezseniz çok şey kaçırırsınız. 


Yorumlar