Moon Lovers : Scarlet Heart Ryeo Dizisinin çekim yerlerine seyahat.


Lee Joon Ki ve IU'nun oynadığı Moon Lovers dizisini çoğunuz biliyorsunuz. Şimdi o dizinin çekim yerlerini göreceğiz.

Danyang, Ondal Turizm Parkı

Ondal Turizm Parkı çeşitli Turistik tesisleri içeren bir alandır. Bu park diğer tarihi dizilerin çekiminde sıkça kullanılmaktadır, çünkü parkta turistik tesis olarak Çin tarzı evler, asilzade evleri ve asil olmayanların evleri bulunmaktadır.
Ayrıca parkta saray ve geleneksel pazar bulunmkatadır.
Biraz önce söylediğimiz gibi bu parkta pek çok tarihi dizi çevrilmiştir. ‘Yeon Gaesomin’ (2009), ‘Faith’ (2012), ve ‘The Flower in Prison’ (2016) bunlardan bazılarıdır.
Ziyaretçiler burada serbestçe gezip kostümlere, sahnelere bakabilir. Moon Lovers dizisinde Onda, Goryeo Prensinin sarayı olarak kullanılmıştır.

Pocheon Sanat Vadisi
Dizinin ilk bölümünde Go Hae-Jin suya düşüyor ve Goryeo Hanedanlığına gidiyor. Bu sahne muhteşem görünümlü bir su ve Chungju Gölü Kanyonu ile Pocheon Sanat vadisinde yer alıyor.
Bu vadi 1990 yılında turistik bir cazibe haline geldi. Cheonju Gölü Yağmurdan ve sudan taş kazınıp büyük bir delik açılarak oluşmuştur. En derin yeri 20 metredir.

Baekje Kültürel Arazisi

Baekje Kültürel Arazisi, Moon lovers dizisinin çekim merkezidir. Burası 3 krallık devrinden kalma Baekje sarayının bulunduğu yerdir. Bu turistik yer  Sabigung Sarayı, Neungsa Tapınağı, Yaşayan Kültür Köyü (O dönemdeki çeşitli sınıflardan yaşam evleri var) ve Wiryeseong Kalesinin bulunduğu bir alandır. Ayrıca ilk Kore hükumet binası ve eski saray mezarları bulunmaktadır.
Kaynak : CastKo
Fafüs



Yorumlar