En Unutulmaz Kore Dizi Müzikleri


Bir dizinin izlenmesini arttıran unsurlardan biri OST'ıdır. Dizi müziği olmadan, dizideki atmosfer seyirci tarafından algılanması zor olur ve oyuncular arasındaki kimya da başarısız olabilir. Bu nedenle, iyi dizi müziğinin varlığı kesinlikle önemlidir. Bazı müzikler seyirci için unutulmaz olur. Şarkı çalındığında, dizi sahneleri aklımızda yanıp söner. Sahnenin eşlik ettiği bir şarkının seyircinin kalbinde güçlü bir izlenim bırakması önemlidir. İşte size mutlaka izlenmesi gereken ve aynı zamanda çok güzel OST'leri olan 5 dizi.

1. I Think I Love You – Byul (‘Full House’)
"Full House" 2004 yapımı, Kore dizilerinin öncüsü sayılan bir dizidir. Bu dizinin çok güzel olması Kore dizilerinin tanınmasına etki etmiştir. Unutulmayacak kadar çok güzel dizi müzikleri vardır. İçlerinden Byul tarafından söylenen,  I Think I Love You şarkısı çok simgesel ve unutması zor bir şarkıdır. Bu şarkı zamanında çok ünlüydü. Duyduğumuz zaman, Han Ji Eun (Song Hye Kyo) ve Lee Young Jae (Rain) arasındaki aşk hikayesini hemen hatırlarız.





2. Because I’m Stupid – SS501 (‘Boys Over Flowers’)
Boys Over Flower dizisini kim bilmiyor ki? Bu dizi ‘Hana Yori Dango ' başlıklı bir Japon mangası uyarlamasıdır. Kore ve Japonya'ya ek olarak, ayrıca ‘Meteor Garden ' adıyla yeni Tayvan versiyonu yapılmaktadır. Bu üç ülkenin dizisi de kendi ülkelerinde bir numara oldular. Kore bu diziyi o sırada yeni duyulmaya başlamış bir aktörle yaptı. Lee Min Ho. Dizi müziği piyasada dizisinden daha az başarılı değildi. ‘Because I’m Stupid’ kulağa hoş gelen bir parçadır. Bu şarkı dizide Kim Hyun Joong (Yoon Ji Hoon) tarafından söylenmiştir.




3. That Man – Hyun Bin (‘Secret Garden’)
2010 yılında, Hyun Bin, Ha Ji Min'le birlikte "Secret Garden" dizisini çekti. Bu dizi, modası, sahneleri ve hatta kim Joo Won (Hyun Bin) tarafından konuşulan diyaloglar nedeniyle çeşitli sendromlar yarattı. Dizi müzikleri de keza öyledir. Özellikle "That Man" şarkısı dizinin baş sembolüdür. Sözlerdeki anlam, Kim Joo Won'un Gil Ra Im'e (Ha Ji Won) olan duygularını yansıttığı için anlaşılması oldukça kolaydır. 


Hyun Bin'in kendi sesinden,


4. My Destiny – Lynn (‘My Love from the Star’)
‘My Love from the Star,  Jeon Ji Hyun ve Kim Soo Hyun'un oynadığı olağanüstü bir sevgiyi anlatan, oldukça popüler dizidir. Birçok kişi dizinin kendi parodilerini bile yaptı. Kibirli bir ünlüye aşık olan uzaylının benzersiz hikayesi çok popüler oldu. Lynn tarafından söylenen ‘My Destiny’  şarkısı, bize Cheon Song Yi (Jeon Ji Hyun) çekicilik ve güzelliğini hatırlatır. Şarkının üzücü bir sesi olmasına rağmen, ana karakterlerin ihtişamı ve haysiyeti hala şarkıyla yayılıyor. 




5. Always – Yoon Mi Rae (‘Descendants of the Sun’)
Bu şarkı Joong Ki Song ile  Hye Kyo'nun birbirlerine aşık olduğu 2015 yılı "Descendants of the Sun" dizisndendir. Song Joong Ki ve Song Hye Kyo arasındaki kimya gerçekten şaşırtıcı görünüyordu ve dramayı izleyen herkes tarafından hissedilebildi. Yoon Mi Rae tarafından söylenen ‘Always ' şarkısını dinlerseniz, Yoo Si Jin (Song Joong Ki) ve Kang Moo Young'un (Song Hye Kyo) şaka takılmalı flörtlerini ve bizim kalbimizi çarptırıldıklarını hatırlarız. Çift 2017 yılında evlendi. Her şarkıyı dinlediğimizde evlilikleri de dahil tüm görüntüler gözümüzün önüne gelir.


Kaynak : CastKo
Fafüs 

Yorumlar