Üniversite Temalı 4 Kore Dizisi


Kore dizilerinde genellikle farklı temalar olur. Kampüs hayatının arka planı, öğrencilerin günlerini nasıl geçirdiklerini ve yaşadıklarını gösterebilen benzersiz temalardan biridir. Üniversite hayatını anlatan Kore dizilerini merak ediyor musunuz. İşte size izlenmesi gereken 4 tane üniversite temalı dizi.

1. Cheese In the Trap



Aynı isimdeki bir çizgi romandan uyarlanan dizi, Hong Seol (Kim Go Eun) adlı bir kızın hayatını anlatmaktadır. Burs almak için çok çalışmaktadır. Hong Seol okulda çok ünlü, çünkü genellikle arkadaşları tarafından kullanılıyordur. Ama kampüsteki varlığı neredeyse hiç yok gibidir. Sonra sunbae'si Yoo Jung (Park Hae Jin) hayatına girer ve çok şey değişir. Yoo Jung'un fiziksel görünüşü ve zekası mükemmeldir ve bölümünde bir çok kız tarafından sevilmektedir. Ancak Hong Seol, Yoo Jung'u garip bir insan olarak görür ve genç adam Hong Seol'un hayatını zorlaştıracaktır.

2. Heartstring



Üniversite kampüsünde geçen 'Heartstring', rüyalar, aşk ve dostluk elde etmek isteyen gençlerin romantizmini anlatıyor. Kyu Won (Park Shin Hye) neşeli bir öğrenci ve gayageum (Kore geleneksel müzik aleti) bir ustasıdır. Ailesi de aynı şekilde ustadır. Shin (Jung Yong Hwa) ünlü ve yakışıklı kampüs grup gitaristtir ve müzik eğitimi almaktadır. Her ikisi de farklı bir aile geçmişinden gelmişlerdir. İlk başta, Kyu Won ve Shin sıklıkla kavga ederler ve düşman gibidirler, ancak her ikisi de birbirlerine düşmeye başlar.

3. Twenty Again



Sinema tiyatro vb.de üniversite hayatı genellikle popüler ve yakışıklı bir erkek ana karaktere sahiptir, sıradan bir kadına aşık olur, dizi ‘Twenty Again’  hayal gücümüzden çok farklıdır. Ha No Ra (Choi Ji Woo) 38 yaşındadır. Ha No Ra dansçı olmayı hep hayal etmiştir. Sonra Kim Woo Cheol (Choi Won Young) ile evlenmiş ve 19 yaşında bir oğlu vardır. Evliliğinde bir şeyler düzgün gitmemektedir, o yüzden eş ve anne olarak görevlerini yerine getirememektedir. Bir gün kendisine ölümcül bir hastalık teşhisi konur. Kocasından ve oğlundan habersiz, oğlunun üniversitesine gitmeye başlar. Kendisini 20 yaşındaki hayatına dönmüş hisseder.

4. Sungkyungkwan Scandal


Sungkyungkwan hala bugüne kadar eğitim veren 500 yıllık bir üniversitedir. 4 yakışıklı genç erkek öğrenci Sungkyunkwan'da okumaktadır ve dizide Joseon hanedanının arka planına karşı romantizm ve dostluk hikayeleri anlatılmaktadır. Kyun Yun Hee (Park Min Young) akıllı ve bağımsız bir kızdır. Babası öldüğünden beri, ailesini desteklemek için çok çalışmak zorunda kalmıştır. O devirde kadınların üniversiteye girmesi yasaktı, ama  Yun Hee'nin güçlü bir öğrenme arzusu vardır. Sonunda, kendini bir erkek olarak gizleyip üniversiteye girer ve kibirli yakışıklı bir adam olan Lee Seon Joon (Yoochun) ile tanışır. Bu dizi sayesinde, Joseon Hanedanı döneminde Koreli öğrencilerin hayatını görebilirsiniz.

Kaynak : CastKo
Fafüs



Yorumlar