Park Hae Jin'in "Four Sons" Dizisi ile ilgili Kronolojik Gelişmeler.

10 Temmuz 2018


Park Hae Jin'in baş rol oynayacağı "Four Sons" dizisinin geleceği karanlık gözüküyor

 “My Love From the Star” dizisinin yapımcı yönetmeni Jang Tae Yoo ve Park Hae Jin'le birlikte baş rol oynayacağı Nana'nın kadroda olduğu dizi fantastik-romantik türündedir. Hikaye annesinin şüpheli ölümünü araştırmakta olan birinin tıpkı kendisine benzeyen 3 adamla karşılaşmasını anlatmaktadır.
Ancak birden fazla kaynağa göre "Four Sons" dizisi Mayıs ayında çekilmeye başlaması gerekirken askıya alındı. Bu krizin neden meydana geldiğinin birkaç nedeni vardı, ancak birkaç kaynağa göre, en büyük sebep, üretici şirketin mantıksız istekleri ve ödenmemiş ücretlerden kaynaklanıyordu. 
Yine kaynaklara göre üretici şirket projenin başından itibaren ücretleri ödemede 3 kere başarısız olmuş. Ayrıca çekim için sponsor da bulamamışlar. MCC kameralarının ve diğer ekipmanların kiralarını ödeyememişler, üstüne oyuncu ve kareografi giderlerini ve kaza maliyetlerini karşılayamamışlar.
Dizinin kaynakları şunları söyledi: "bölüm 1'in sonu inanılmaz derecede önemli bir sahne olduğu için çok şey hazırladık. Busan Film Komisyonu'ndaki ekipman için 4 milyon won (yaklaşık 3500$) ödedik, ancak üretici şirket ekipmanın programını güvence altına alamadı. Bu yüzden başka bir şirketin ekipmanını kullandık. Diğer şirketlerden bu ekipman için, yaklaşık 8 milyon won (yaklaşık 7000$) fiyatı ödememiz gerekiyordu. Ancak üretim şirketi, 4 milyon won (yaklaşık 3500$) nedeniyle çekimleri ertelememiz gerektiğini söyledi. Biz zaten aktörler ve personelin programları ve çekim yerlerini hazırlamıştık, çekimi erteleyemezdik. İlk başta, Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo bunun için ödeme yapacağını söyledi, ancak o zamana kadar zaten kendi cebinden 100 milyon won (yaklaşık 90.000$) ödediği ortaya çıktı. Ardından, kamera Direktörü, 4 milyon won'a (yaklaşık 3,500$) mal olan araba ücretlerini ödeyeceğini söyledi. Genellikle, ekipman için kira ücretleri 12 saatten fazlası için ek ücret ödenir, 12 saat kullanım içindir. Çekimden sonra, 18 milyondan fazla won (yaklaşık 16.000$) ödemek zorunda kaldık  Üretici şirket, kamera müdürünün tüm tutarı ödemek zorunda kalacağını söyledi. Bize para veremedikleri için ödeyemeyeceklerini söylediler ve bize kullanma izni vermediklerini kullanmamamızı söylediler. Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo, sadece çekim grubunun değil, diğer ekiplerin ekipmanlarını da ödemek zorunda kaldı çünkü [üretici şirket] ekipmanı ödünç almamıza izin vermedi. Teaser üretim ücretlerini ödeyemediklerini söylediler, bu yüzden Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo yine kendisi ödeme yaptı, ancak üretici şirket orijinal dosyaları istedi” dedi.
Başka bir kaynak, Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo'nun diğer ekipmanların ücretlerini ödediği ipucunu verdi. Dediler ki: "Daegu'ya çok kar yağdığı günün ertesi günü çekim yapmak zorunda kaldık. Yönetmen ve üretim personeli bütün gün Daegu itfaiyecileri ile birlikte karları temizleyerek geçirdi. Park Hae Jin ve Nana arasındaki teklif sahnesi için bir koreografa ihtiyacımız olduğu için, özel bir dans grubundan birinin genç kardeşini aldık. Onlara günlük ücreti vermek zorunda kaldık ama Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo şirketinden ödeyeceklerini söylediler. "Bunun üretici şirket tarafından ödenmesi gerekiyor, ne yapıyorsun?" diye sorduk.'Bu ücretleri karşılayamayacaklarını söyleyerek cevap verdi. Yapımcı üç kişinin çekim ücretlerini ödedi. Ayrıca bir sahne için bir drone kullanmak zorunda kaldık, ancak bunun için de ödeme yapmadılar. Yapımcı onu da ödedi. Daha sonra bütün bunları öğrendiğimde çok şaşırdım ve yapımcının harika bir insan olduğunu anladım.
Bununla birlikte, en büyük sorun, personelin ödenmemiş ücretleriydi. "Four Sons" Ocak ayında ilk çekime girdi, ancak personel Mayıs ayına kadar düzgün bir şekilde ücret alamadı. Bunun için sorumluluk alan kişi, sette kaynaklara göre üretim şirketi değil, Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo idi.
Üretim şirketlerini değiştirmeye çalışırken, dizinin çekimi 2 ay askıya alındı. Bu süre zarfında çekim ekibindeki bir çok kişi ekipten ayrıldı. Bir çok kişi Yapımcı
Jang Tae Yoo'nun saklandığını düşünse de, çoğu bunun doğru olmadığını doğruladı. Kaynaklar, Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo'yu destekledi ve Yapımcının diziye güçlü bir şekilde bağlı olduğunu söyledi. Onlara göre, Yapımcı her şeyin sorumluluğunu üstlendi ve çekime devam etmeye çalıştı.
Bu konuya yanıt olarak, Park Hae Jin'in şirketi 10 Temmuz'da resmi pozisyonlarını açıkladı ve " durumun istikrarlı olabileceğini umuyoruz. Şu anda söyleyeceğimiz bir şey yok. Umarız en kısa sürede başlayabiliriz” dedi.
Üretim şirketi, "Victory Contents", aynı zamanda bir basın açıklaması yoluyla resmi bir açıklama yayınladı ve dedi ki, “bu çekimin ödenmemiş ücret nedeniyle sona erdiği doğru değildir ve biz zaten önde gelen aktörlere ödedik ve üretim maliyeti giderlerinde yüzlerce milyon won ödendi. Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo düzenlenmiş bütçeden daha fazla talep etti. İstifasını ilan ettikten sonra çağrılarımıza cevap vermedi” dedi.
Üretim şirketi ayrıca çekim ekibinden toplu istifalar olduğu veya tek tek ayrıldıklarının doğru olmadığını söyledi. Yapımcı Jang Tae Yoo ve personeli hariç, tüm üretim personeli çekim için yeniden başlatmaya hazır  ve çalışmaya geldiğini söylediler. Ayrıca aktörlerin benzer fikirlere sahip olduklarını söylediler. Sonuç olarak bizler şu an içinde bulunduğumuz durumdan derhal kurtulup çekimlere başlayacağız ve dizi hakkında çıkan yazılardan dolayı da özür dileriz" dediler.
16 bölüm olması planlanan "Four Sons" dizisinin sadece 4 bölümü çekilmiştir. Dizi Eylül ayında yayınlanması bekleniyordu, ama şu an yayın tarihi belirsiz vaziyette.
********
11 Temmuz 2018

“Four Sons” dizisinin  Yönetmen Ve Aktörler Birliği Askıya Alınan Filme Ve Ücretlere İlişkin Tartışmalara İlişkin Açıklamalarda Bulundu


Dizi yakın zamanda, çekimlerin askıya alınması ve ödenmemiş ücretlerin askıya alınması gibi çözülmemiş konular nedeniyle geleceği belirsizleştiği için manşetler çıktı ve üretim şirketi Victory Contents resmi bir açıklama yaptı.

11 Temmuz'da, Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo şirketin açıklamasına yanıt verdi ve sosyal medya hesabında bir yazı ile gerçeği açıklığa kavuşturdu.
“Ben de dahil olmak üzere dizide, dövüş sanatları, özel efektler, düzenleme ve diğer sorumlu personelin ücret ve hizmet ücretleri hala ödenmemiştir " diye yazdı. Yetkili çekim ekibini korumak için, çekim ekibinin üç aylık ücretini ben  ödedim. Personel, sözlü olarak ve yazılı olarak, ödeme almadıkları  takdirde üretime katılmayacaklarını ve üretim şirketinden gelen güvenilmez yanıt nedeniyle karşılıklı güven kırıldığını belirtti.”
Ve devam etti “" birçok personel resmi olarak ödenmeyen ücretleri ile ilgili içerik sertifikalarını gönderdi ve bu belge personel üyeleri arasında paylaşılıyor. Dolayısıyla, ödenmemiş ücretlerin dizinin kesilmesinin nedeni olmadığı iddiası gerçeklerden uzaktır” dedi.
Yapımcı, “söz konusu anlaşmazlıktan aşırı stres yaşadım, tedavi ve dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyleyen çevremdeki insanların ısrarıyla bir hastaneye gittim. Şimdi zaman geçtikçe iyileşiyorum ve sağlığım düzgün olarak daha iyi bir proje oluşturmak için çok çalışacağım.”
"Victory Contents firması hem benim, hem de diğer personel hakkında yanıltıcı açıklamalarda bulunmuştur. İyileşir iyileşmez derhal bir basın açıklaması yapıp, gerçekleri göz önüne sereceğim."
Aynı gün, Kore Yayın aktörleri Birliği (KBAU) de bu konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Örgütten bir kaynak, “‘Four Sons’ dizisiyle ilgili son konular sosyal bir konu haline geliyor. Victory Contents, Mountain Movement, Yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo ve diğer dizi personeli, dizinin askıya alınması ile ilgili çelişkili ifadeler yayınlıyor” dedi.
Ve aynı kaynak devam etti, " bu olayın önemli konularından biri, 34. çekimden sonra dizinin askıya alınmasının nedeni aktörlerin ve personelin ödenmemiş ücretleridir. İş birliğindeki aktörlerin de bu dizinin üretimine katıldığı doğrulandı. Şu andan itibaren, çekimin devam edip edemeyeceğini veya ücretlerin ödenip ödenemeyeceğini bilmek mümkün değildir.”
"Örgütümüz, Mayıs ayından bu yana durumun vahim hale gelmesiyle, konuyu yakından takibe almıştır. Daha da kötüleşmesi halinde örgütümüz sert bir şekilde karşılık verecektir. Kore Yayın aktörleri Birliği her zaman yayın kültürünün gelişimi ve üyelerimizin ilgisi için çaba göstermektedir” dendi.

******
19 Temmuz 2018

Kim Chang Wan  Sözleşme Sorunları Nedeniyle "Four Sons" dizisini bıraktığı konusunda üretim Şirketinin yanıtı


19 Temmuz'da, Victory Contents şirketinin, Kim Chang Wan'ın sözleşmesini iptal ettiği açıklamasına yanıt olarak resmi bir açıklama yayınladı. Açıklamada, sözleşme ödemelerinin gününde yapılmadığı ve çekimlerin ertelenmesi gibi nedenlerden kaynaklandığı yazılmıştı, bu da sözleşmesinin şartlarının yerine getirilmediği anlamına geliyordu.
Kim Chang Wan'ın temsilcisi, diziden çekilme kararını açıkladığını doğruladı. ” En büyük sebep, üretim şirketi ile güvenin bozulmuş olmasıdır " dedi.
Victory Contents şirketinin resmi açıklaması aşağıdaki gibidir;
"Biz şu an Kim Chang Wan'ın yazılı açıklamasına cevap veriyoruz. 
"Mayıs ayında, geçtiğimiz günlerde, ortak yapım şirketimiz olarak statüsünü kaybeden Mountain Movement Story, Ocak ayında önceden danışılmadan Kim Chang Wan ile bir sözleşme imzaladı. Bu iptal sözleşmesi ödemesini almadığı, Mountain Movement Story ve Kim Chang Wan'ın ajansı arasında gerçekleşmiştir.
"Sözleşmenin iptali ile ilgili bildirimin bizimle ilgisi yoktur. Mountain Movement Story ve Kim Chang Wan'ın arasındaki bir konudur. 
Söz konusu sözleşme bizlerle yapılmamıştır. Ücretlerin ödenmediği gerçek dışıdır, ayrıca Mountain Movement Story ile anlaşmamızın bittiğine dair çıkan yazılar doğru değildir.
"Şu anda durumu idrak etme sürecindeyiz, en kısa zamanda gereğini yapacağız" dediler.
******
24 Temmuz 2018

"Four Sons" dizisinin üretici şirketi davayla karşı 
karşıya

Aydınlatma ekipmanının başkanı üretici firma Victory Contents' karşı 100 milyon won istemiyle dava açtı. Bu ücretler Nisan ve mayıs ayından itibaren ödemeleri olarak faturalanmış bedeli kapsıyor. Yapımcı ile üretici şirket arasında çıkan anlaşmazlık sonucu dizinin çekimleri durdurulduğu halde, aydınlatma ekipmanları geri iade edilmediğinden, 1 Temmuz tarihine kadar geçen zamanı kapsıyor.
Victory Contents şirketi yaptığı açıklamada aydınlatma şirketinin bu durumla ilgili bilgisi olması gerekiyordu. ayrıca sözleşme iptal etmek gerekmiyordu, dedi.

8 Ağustos 2018

"Four Sons" Yeni Bir Yapımcı Yönetmenle Çekime Devam Edecek

Victory Contents yeni bir açıklama yaptı. "Yapımcı yönetmen Kim Jae Hong devreye girdi ve dizi bu ay içinde yeniden çekilmeye başlayacak" dendi. 
Kim Chang Wan hariç, çekim ekibinin geri kalanı, geri dönmek için kendi programlarını düzenledikleri bildirildi. 
Park Hae Jin, Nana ve Kwak Si Yang dahil olmak üzere “Four Sons” oyuncularının oynadığı dizi ilk başta Kasım ayında yayına girecekti.

*******
23 Ağustos 2018

Nana, “Four Sons” Dizisi Üretim Şirketi İle Sözleşmeyi Sona Erdirmek İçin Hamle Yapıyor.


EDaily tarafından yapılan bir makaleye göre, Nana'nın tarafı, diğer konular arasında çekimlerin askıya alınmasını gerekçe göstererek, sözleşmenin feshi ile  ilgili Victory Contents' şirketine bir bildirim gönderdi. 
Nana'nın ajansından bir temsilci "Nana'nın içeriği ile olan sözleşmesi, bildirimle yasal olarak sonlandırıldı. Her şey yasal temsilcilerimizle yapılmaktadır ve gelişmeleri size bildireceğiz” dedi., Victory Contents şirketi sözleşmenin tek taraflı sonlandırılmasının yasa dışı olduğunu belirtti. Diğer aktörlere de 27 Ağustosta tekrar başlayacak çekimler için teşekkür etti.
"Çekimlerin 27 Ağustosta başlaması için her şeyi tamamladık. Nana'nın sözleşmesi 16 bölümlük dizi bitene kadar devam ediyor. Ve şu anda yasal olarak tek taraflı sözleşmeyi sona erdirme hakkına sahip değil. Bizler Nana'nın bu sorumluluğunu yerine getirmesini ve çekimler başladığında sette hazır olmasını ve bitene kadar bizimle birlikte olmasını umuyoruz."

*******
25 Ağustos 2018

Lee Sun Bin "Four Sons" Dizisinde Nana'nın Yerini Alması konuşuluyor



Daha önce JTBC'nin "Sketch" dizisinde rol alan Lee Sun Bin'e "Four Sons" dizisi için baş rol teklifi gittiği doğrulandı. 
Dizi üretim şirketi ve önceki yapımcı yönetmen Jang Tae Yoo ile aralarında ödemeler konusunda çıkan sorunlar nedeniyle askıya alınmıştı. 
3 ay sonra üretici firma yeni bir yapımcı yönetmenle devam kararı aldı. Ama baş rol oyuncusu Nana diğer sorunları göstererek sözleşmeyi tek taraflı iptal kararı aldı. 
Bundan sonraki gelişmeleri merakla bekliyoruz...
Kaynak : Soompi
Fafüs


Yorumlar