Jung Woo Sung, Jeju Adası'ndaki Yemen Mültecilerine Verdiği Desteği Dile Getirdikten Sonra Aldığı Nefrete Cevap Veriyor


Aktör Jung Woo Sung, Jeju Adasındaki Yemenli mültecileri desteklemek için sesini yükselttikten sonra aldığı nefret hakkında konuştu. Ayrıca mültecilere desteğini yineledi.

20 Ekimde aktör Jung Woo Sung “Kim Uh Joon’s Darth Vader”da çıktı ve şu an Güney Kore'nin en önemli konularından biri hakkında konuştu. Konu Jeju Adasındaki Yemenli mültecilerdi.

İnsanların, Jung Woo Sung'un mültecilere olan desteğine yönelik tepkilerinden biri şöyle, “Jung Woo Sung'un, güzel bir evde ve iyi bir mahallede yaşarken mültecileri kabul etmemizi istemesi ikiyüzlülüktür" deniyor. Kim Uh Joon, Jung Woo Sung'a insanların bu eleştirileri sizi üzdü mü diye sordu. O ise "hayır" cevabını verdi. Ve şöyle devam etti, "ömrümün yarısını çok kötü bir mahallede yaşayarak geçirdim, şimdi iyi bir yerde yaşamama izin verilmiyor mu? Kendimi yetiştirmiş bir adamım" dedi. Ayrıca iyi eğitimli olmayan biri olduğu söylemlerine sakin bir şekilde "haklısınız" cevabını verdi.

Jung Woo Sung daha sonra gerçekten endişelendiği şeyin sahte haberler ve mültecileri anlamayan bir kısım insanların olduğunu belirtti. " Mültecileri anlamayan ve onlar hakkında duydukları sahte bilgilerin gerçek olduğunu düşünen sıradan vatandaşların inançlarını tersine çevirmek çok zaman ve enerji almaz mı? Bu yüzden endişeleniyorum” dedi. Jung Woo Sung, bu olumsuz yorumların bazı stratejik güçlerden etkilendiği şüphelerini ortaya attı. "Bu yorumlar, insanların gerçek düşüncelerinden değil, sanki belli bir düzmeceden çıkıyormuş gibi görünüyor" dedi. Aslında yorumların manipülasyon gibi bir şey olduğunu öğrendiğinde oldukça rahatladığını ekledi. Bununla birlikte, mülteci durumunu görmezden gelen insanların sayısının artmasından endişe duyduğunu açıkladı.

Daha sonra, siyasi görüşlerini üst seviyede bir yıldız ve aktör olarak ortaya koymaktan korkup korkmadığı soruldu. “Ben o kadar da endişelenmiyorum " diyerek cevap verdi. "Hayatta birçok şey kazandım, bu yüzden kaybedecek bir şeyim yok. İyi bir şey yüzünden küçük bir kayba uğramanın nesi yanlış? Sadece birazını atabilirim" dedi.

Jung Woo Sung, geçtiğimiz Temmuz ayında CBS'nin " Kim Hyun Jung'un haber saatinde mülteciler hakkındaki düşüncelerini daha önce ifade etmişti. “O zamanlar, mültecilere karşı bir düşmanlık besleyen insanların tutumunu kesinlikle anlayabiliyordum. Bu, mültecileri kabul etmek ya da kabul etmemek meselesi değildir, bu mültecileri ve zorluklarını ne kadar anladığımızla ilgilidir.” Ve devam etti, "ben şu anda Güney Kore'de bu konuyla ilgili yükselen endişe seslerinin azaltılması ve uluslararası toplumla yapılan anlaşmaya uyulması için çalışma yapıyorum. Bizim bakış açımızın nesnelliğini yeni bir alternatif  incelerken objektif olması gerektiği vurguladı.

Kaynak : Soompi
Fafüs


Yorumlar