The Last Empress - 2018 İnceleme

                       THE LAST EMPRESS -2018 (Empress's Dignity)

       Tür \ Belirsizlik,gerilim,komedi,hukuk,romantik,dram,fantastik,melodram,siyasi
          Bölüm \ 48 (Her bölüm 35 dk)
             Yayın \ SBS
Konusu \ Günümüz Güney Kore'sinde ancak yönetim şekli anayasal monarşi olan kurgusal bir ülkede geçen hikayedir.Oh sunny (Jang Na-Ra) müzikal bir oyuncu iken liseden beri hayran olduğu imparatorla evlenme şansını elde eden bir kadındır.Gerçek aşk ve mutluluğu buldum zannederken;annesinin intikamını almak için sarayda korumalık yapmaya başlayan  Na wang Sik'e aşık olur ve beraber monarşi'yi yıkmaya calışacaklardır.
   Dip Not \ MONARŞI NEDIR ? kısaca idarenin tek bir kişinin elinde toplanması diğebiliriz.Devlet hükümdar(Kral,han,sultan,bey,padişah) tarafından yönetilir.

UYARI !!!!! ➽➽➽Yazıda neler içerebilir,🔽SPOİLER🔽,🔽REPLİKLER🔽,🔽ViDEOLAR🔽,🔽EKRAN GÖRÜNTÜSÜ🔽 ve detaylı yorumlar ..
➤➤➤Diziyle ilgili yorumlarım subjectif olabilir çünkü "güzel ya da çirkin"öznel kavramlardır.
                                         ( İlk 4 Bölüm İNCELEME )
        Sarayın bahçesinde küçük bir kız "A-Ri"(Oh Ah-rin) tatlı bir ses tonuyla şarkı söylüyor zıp zıp zıplayarak ama bir anda sesi kesilir ve saraydaki görevliler apar topar onu içeri götürür.Sonrada sebebinin etrafı bir anda saran polisler ve muhabirler olduğunu anlıyoruz...
 Sarayın bahçesinde iş makinesi eşliğinde bir kazı gerçekleşiyor,boynunda kolye  olan bir insan iskeleti bulunuyor( Foto solda) ve olay mahalli tv haberinde verilmeye başlıyor.Muhabir olay yerinde bulunan kolyenin imparator LEE HYUK'un eşine verdiği (imparatoriçeden imparatoriçeye geçen)safir kolye olduğu doğrulandı diyor.imparator ve imparatoriçenin görüntüleri veriliyor özellikle kolyesi dikkat  çekiyor(Foto sağda)
        Böylelikle 1.bölüme o iskelet kime ait? Sorusu ve bu belirsizlikle giriyoruz.

              
               


                                          




1.yıl önce;imparator büyük bir diplomatik görev başarmış olmanın ilanını veriyor ve alkış alıyor.Meraklı bir muhabir bir toplantıdan bahsederek ana imparatoriçenin mutlak güç olduğunu vurgulayan bir takım sorular soruyor.İmparator "kraliyet ailesi siyaset yapmaz" şeklinde bir cevap veriyor.

O anlarda etraftaki soğuyan havadan ve bir takım sinsi bakışlardan 
  (özellikle şu arkadaşın  bakışlarından dolayı 👇👇👇👇👇) o muhabirin ruhuna el fatiha diyenimiz çok olmuştur 😁  MA PIL JOO (Yoon Joo Man) olur kendileri👀                                           

Imparator LEE HYUK ve ana imparatoriçe KANG ile bir araya geldiğinde, odasını yaver YU RA (Lee Elijah)'ya dekore ettirdiğini söyler.Bu ana imparatoriçe KANG'ın hiç hoşuna gitmez (Ardından anlıyoruz ki her yere gizli kamera koydurmuş karın ağrısı ondan ötürüymüş )😂Yaver MiN YU RA gizli kameraları takanın ana imparatoriçe olduğunu odasında ki gizli düğmeyi bularak keşfeder.
Bu arada saraya döndüklerinde ana imparatoriçe her şeyin eski haline getirilmesi emrini verir.odasına çekildiğinde ise bir şeylerin eksikliğini hisseder ,MIN YU RA'nın odasına girdiğini öğrenir fakat kameraların bulunduğundan henüz habersizdir.
Olaylar yavaş yavaş cereyan etmeye karakterler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.Bakın hele burada kim var 👇👇👇👇👇👇👇OH SUNNY  müzikal aktris"Kader beyi arıyor" 😀
ilk kez başrol olacağı oyuna hazırlanıyor,aynı zamanda getir götürcü,tamirci ve de"Kader Beyi Bulmak"gösterisinin poster dağıtıcılığını da üstlenmiş,on parmağında on marifet aktris  😂😂😂


Bu arada iri yarı bir adam sarayın kapısından içeri alınmayınca muhafızları bir bir uçurur 😂😂😂NA WANG SHIK karakteriyle ( Tae Hang Ho ) 4 Bölüm boyunca bize  o eşlik ediyor.

NA WANG SHIK saraydan ayrılırken bizim sakar aktrisle çarpışır ve OH SUNNY geriye  doğru yere yapışır.

Tam nereye gittiğine bak heyy diye çemkirirken ilk cümleden sonra adamın cüssesini görünce tırsar 😂Pardon pardon diyerek sığışır saraya girer.Muhafızların OH SUNNY 'i içeri almasına NA WANG SHIK şaşırır.

 Imparator LEE HYUK öğle yemeğini halktan 5 kişi eşliğinde yiyecektir.Tekerlekli sandalyeye bağlı kişiyle fotoğraf çekilirken içten gülümsemiyor yardım sever imparator imajı için foto anında  sırıttı sadece gördük👀
 Tam odada henüz gelmeyen üyeden bahsederlerken ayaklı tehlike OH SUNNY içeri girer ama ne giriş🙊 anlatmaya gerek yok görüyorsunuz 👇👇👇👇😂😂😂
Pastanın tadına en erken o baktı :)) 
 (Başına devamlı bir şey  gelen saf sakar kadın rollerinin abonesi JANG NA RA😍Bakalım bu dizide ki saflık nereye kadar gidecek ilerde az gözleri açılır belkin 😇 )
  Neyse bizim OH SUNNY bir kaç yıl önce imparator'un önünde bir performans sergilemiş ve o zaman sahneden uçarak imparator'un kucağına düşmüş ve bunları fotolar halinde saklamış,imparator'a hatırladınız mı diye soruyor :))
  (Sorma hiç unutamamış oda günlüğüne yazmış seni 😂😂😂 )
OH SUNNY hızını alamıyor ve imparatoru ilk defa başrol oynayacağı yeni show'una davet ediyor.
 Imparator'un sağ kolu MA PIL JOO;ruhuna el fatiha dediğim muhabire beni haklı çıkarırcasına pusu kuruyor,ona söylediği ve yaptığı herşeyi izleyebilecek işlevde bir mikroçip enjekte ediyor.
(Ma pil joo sen ne ayaksın birader pis kokular geliyor bu adamdan hiç tekin değil para için bakalım daha kimlere maşa olacak 😡 )
 Yaver MiN YU RA'nın saray ahalisinin bilmediği sırları açığa çıkıyor,görünüşe göre alt fotoda gördüğünüz balyanakla NA WANG SHIK'le sevgililer😲Saraya gelmesinden hiç memnun değil onu susturup basından savmak derdinde,terketmenin yollarını arıyor,adama tiksinerek baktığını hissetmeyen kalmamıştır,ilerde bin pişman olacakya neyse 🙊:))
Sarayda devam eden öğle yemeğinde Oh SUNNY imparatorla selfi çekilmek ister o anda fırsat bulan tekerlekli sandalyedeki kişi diğer 3 kişiyi de uyararak odadakileri bir anda rehin alarak eylemini gerçekleştirir.
Rehineci'nin bir kaç yıl önce sarayda esrarengiz bir şekilde kardeşinin kaybolmasının altındaki gerçekleri öğrenmek için bu eylemi yaptığı ortaya çıkar.
Imparator'un herşeyi itiraf etmesini ve elindeki telefonla OH SUNNY'den bu itirafı kaydetmesini ister.
Imparator LEE HYUK ve OH SUNNY olay sonunda camdan gölete suya düşerler.OH SUNNY 'i kurtaran ise olay yerine gizlice girmeği başaran ve muhafızların imparatoru kurtarmak için suya atlarken ona çarpmalarıyla suya düşen NA WANG SHIK olur.
OH SUNNY can havliyle adamın  boynundaki madalyonu koparır.Bacagınıda bir yakalar bırakmaz bu sayede kurtulur :)))
                 (Bakalım bu kolye kaç bölüm sonra sahibini bulacak bilinmez :))
Bu arada yaver MIN YU RA da imparator'u suni teneffüs yaparak kurtarır.
Ana imparatoriçe KANG,yaver MIN YU RA'yı olaydan sorumlu tutar.
Altta fotoda imparator'un kız kardeşi  prenses SOJIN (Lee Hee Jin) ve büyük anne imparatoriçe JO da var.

                           OH SUNNY ile cehennemden kaçış tüm sinemalarda :))))))
                                     Gurur masaya yemek koyuyor mu :))))
                          Ah baba vah baba  😂 Mutlu Kredi Servisi :))))
 Polis karakolunda sorguda ki bıçakcı rehineci'de ana imparatoriçe'nin kurbanı oluyor.Bir fincan kahvede boğdular adamı üleeeenn 😱... Bu olayın ardında ne var acaba ana imparatoriçe kurbanın kardeşine ne yapmış olabilir başka ne haltlar yedide eşeleğeni tahtalı köye göndertiyor.
                              Yaver MIN YU RA 'nin şüpheleri
                Bu iki çılgın sonunda birbirini gerçekten boğacak hissediyorum :)))
                               Anama çamur atanın imüğünü sıkarım 😂😂😂
       Boynundaki yarabandını cartdanak alınca ahanda delirdi dedim :))Seni çılgınnnnn😍
          Meğer anacının gizlediği kameralar iyi çalışıyor mu diye test edermiş ya 😄😄😄
    Ana imparatoriçe KANG ve oğlunun enteresan bir ilişkileri var ya dur bakalım :))) Bunlar ana oğul mu,kanlı düşman mı,yoksam daha mı çıkılmaz bir sarmaldalar  çıkar kokusu 😏Bir takım şüphelerim var ilerledikçe göreceğiz.(Yalnız aklını aldı imparatoriçe'nin ,kameralar gayet net çalışıyor anlaşıldı imparator'un test başarılı 👌 )))
 ilk kılıçı Ana imparatoriçe KANG çekti bakalım yaver MIN YU RA'nın karşılığı ne olacak
                        Annesine çok kızgın olan imparator LEE HYUK isyanlarda
Gece kafadağıtmak için arabasına atlayıp dışarı çıkyor.Kumarhanede sarhoş oluyor .Kazandığı paraları bunlara ihtiyacım yok diye etrafa serpip saçıyor.
                     (Hem imparatorsun hem mutsuz olacak iş değil :)))   
Imparator LEE kulüp çıkışında ana imparatoriçe tarafından kovulan Yaver MIN YU RA'yı kendisini  beklerken buluyor sözde veda edip teşekkür etmeye gelmiş güya :))Biz yutmadıkta imparator yedii 😂 
                 Bu gece uzun olacak besbelli 😂😂😂😂biliyorum :)))))
         imparatora kapak atan yaver MIN YU RA geçmişinden kurtulma peşinde 😡
 Utanmazca yalvarıyor birde,ülkenin imparatoriçesi olmayı kafaya koymuş bir kere o yoldan dönmez bu ...Burda anlıyoruz ki küçük oğlan MIN YU RA'nın çocuğu
       Yaver MIN YU RA imparatorla ilişkinin adını daha koyamamışlar belli ki 😂😂😂
  Yaver MIN YU RA telefonu gizlice açık bırakır ana imparatoriçenin imparatorla birlikte olduğunu  bilmesini sağlar ve ana imparatoriçe konuşmaları duyunca  fitil olur.
 Yaver MIN YU RA'ya öfkeli olan NA WANG SHIK'in annesi onu tatil evine kadar takip eder ve imparatorla ikisini beraber görür.Olanları NA WANG SHIK'e anlatacagını söylediğinde Yaver MIN gözünü kırpmadan😡
   Yerdeki taşı onun kafasına vurur,ikinci darbede imparator'un arabasından gelince kadın kanlar içinde kalır.NA WANG SHIK 'in annesini arama sesini duyan imparator cesedi direk arabaya atıyor ve tatil evine geri geliyor.
 Tatil evine daha erken gelen yaver MIN bütün suçun imparatorda kalmasi için sanki hiç birsey bilmiyorcasına oyun yapar.
     Ana imparatoriçe işleri temiz hallettiriyor,sen b...sardıracan belliki 😂😂
      "Katilleri korkutan başka katillerdir" Bu da atasözü olsun :))                         

                 Karga karga gak  dedi... Kargayı oynayabilirsin :))))))))))




                                          Doğaçlama dayak 😂😂😂😂😂
 Yaver MIN'in son anda aklına gelen cinlik sonucu tiyatroya OH SUNNY hayranı olarak gelmek zorunda kalan imparator ...
                                        LOVE SHOT LOVE SHOT 😍
    Az çakal değil bu yaver MIN  yaptı yine show'unu kandırdı imparator LEE'yi :)))
Yalanın kuyruklusu :)))))
                 Bizim LOVE SHOT zedeler memnun gibi ilgiden 😂😂
            Kim kime ne kadar dürüst yarışını kim kazanacak bakalım :)))
 Ahanda size bahsetmiştim bunların enteresan bir anne oğul ilişkisi var diye  😂Kos koca imparator'un korkudan eli titriyordu izleyenler bilir :D
(Ana imparatoriçe KANG'ın mimiklere hastayım yalnız yüzü gözüde oyuncu kadının 👍👏 )
                               Geldi sarayın ayaklı gazetesi prenses SOJIN  :)
                               Aynı kişiden mi bahsediyor bunlar
                      Ana kraliçe OH SUNNY'i araştırtması sonuçları :)))
               Makas'a dikkat mesajı direk veriyor her zaman ki gibi 😂😂😂
 Ah NA WANG SHIK kurda kuzu emanet ettiğinin farkında bile değil  elindeki delili katilin maşasına hediye etti ...
                                      Hemen teslim etti bile katillerden birine
       Sivri zeka yaver MIN toplumu meşgul edecek olayı bulur yine 😏OH SUNNY
                         BABA " daha ne yapabilirsin"😂😂😂 sende bundan ötesi zor diyor
                    Hele senin gelişine 😍😍😍 imparator LEE HYUK  (Shin Sung Rok)
                 Heeee ya; kara ciğer,böbrek,dalak lazım verecen mi ? 😂😂😂
                                             Filme az kaldı :))))
                  Film başladı mandalinlerde hazır iyi seyirler imparatoriçem  😂😂😂
Cüssesinin hakkını verdi az uğraştırmadı MA PIL JOO'yu ama sonunda vurulmaktan kurtulamadı NA WANG SHIK ve denize düştü.

4.bölüm sonunda  imparator LEE tam yaver MIN YU RA 'yı ailesine takdim edecekken bomba ana imparatoriçe KANG'dan gelir💣💣💣OH SUNNY 💣💣💣  👇👇👇👇

                         Not \ Diğer bölümleri de gelecektir...

                             Okuduğunuz için teşekkürler.

Diziyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi yazıya yorum olarak bırakabilir,diziye dair beğeni ve eleştirilerinizi belirtebilirsiniz .
                        Gelecek yazılarda görüşmek üzere esenlikler dilerim.

                                   ~~~~TOURANGELLE~~~~

                                          Ayakları kumda bırakmadan iz
                                              Yanıma geldiği hep gecelerdi;
                                                  sanki bir lahitten kalkar ve sessiz  
                                                      Uzak bir maziye dönüp giderdi.  
                                                                      AHMET MUHIP DIRANAS 
                            


Yorumlar

  1. Bu diziyi severek takip ediyorum, Na Wang Shık kafasından vuruldu kurşun içeride ve beni kötü son olur mu korkusu sardı, umarım sonunda bu kadar acı ve haksızlığın sonucunda ölmez. Blogu bu gün keşfettim, uzun zamandır (kore dizi bağımlısı olarak adlandırılabilirim) dizi izliyorum. Bloglar dan fikir, yorum almayı seviyorum. Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.... yorumlarınızı olumlu, olumsuz görüşlerinizi bekliyoruz. Henüz çok yeniyiz çünkü...

      Sil

Yorum Gönder