Hala Unutamadığımız 15 Tane K-drama Aşk Üçgeni


Hemen hemen her k-dramada görebileceğiniz en popüler ve yaygın k-drama klişelerinden biri aşk üçgenidir. Hemen her zaman 2. rolde olan ve bayıldığımız biri bir aşk üçgeni hikayesine konu olur ve bizi unutamayacağımız kadar çok üzer. Aslında Kore dizilerinde bu çokça vardır, ama listeyi daraltarak size 15 tane sunuyoruz.

1. “Reply 1988” – Choi Taek, Jungpal, and Sung Deok Sun


“Reply 1988” dizisinde Hyeri, Sung Deok Sun, Park Bo Gum,Choi Taek ve Ryu Jun Yeol da Jungpal rolünde oynadılar. Bu üç karakter, birbirlerine duygu geliştirerek büyüyen çocukluk arkadaşlarıydı. Deok Sun'un kalbini kazanmaya çalışan iki olağanüstü karakterimiz vardı; biri masum, ama dahi Choi Taek ve diğeri de sıradan ama seksi Jungpal. 
“Reply 1988” tüm zamanların en kalp kırıcı ve epik aşk üçgenine sahip bir dizi oldu. Sonuna kadar da nasıl sonuçlanacağını bilemedik. Dizi biterken herkes nasıl biteceği konusunda hararetli bir tartışmaya girdi. Bu aşk üçgeni şüphesiz K-drama tarihinin en epik aşk üçgenleri biridir!

2. “Fated To Love You” – Lee Gun, Kim Mi Young, Daniel

“Fated To Love You” dizisinde, Kim mi Young olarak Jang Nara yanında karizmatik Lee Gun olarak Jang Hyuk rol aldı. Kader mi, şans mı, her nasılsa bu ikili bir geceyi birlikte geçirirler. Mi Young hamile kalıyor ve ikisi zorla evleniyor. Mutsuz bir evlilik gibi görünüyor. Çevredeki kafenin sahibi Daniel (Choi Jin Hyuk), Mi Young'a aşık oluyor. Lee Gun, Mi Young için duygularını gerçek olduğunu fark ettiğinde, o iddialı ve tutkulu Daniel ile rekabet içinde olduğunu fark ediyor.
Daniel'in destansı teklif sahnesini nasıl unutabiliriz? Dizide, Daniel baş rolde olup, baş rol bayan oyuncu ile olma şansı vardı ve yoğun bir aşk üçgeni içeriyordu. Daniel'in Mi Young'a olan duygularını gösterdiği sevgi ve samimiyet bu aşk üçgenini çok unutulmaz kıldı.

3. My Girl – Sol Gong Chan, Joo Yoo Rin, Seo Jung Woo

“My Girl”, Joo Yoo rin (Lee Da Hae) adında bir kızla tanışan tipik zengin bir çocuk olan Sol Gong Chan'ın (Lee Dong Wook) hikayesini anlatıyor. İkili Gong Chan'ın ölüm döşeğinde olan dedesinin servetini almak için, kayıp akrabası gibi davranması karşılığında sözleşme imzalarlar. Gong Chan biraz serserilik yapar ve Yoo Rin'e önem vermez, ama ona aşık olmaya başlar. Bu olaylar çerçevesinde  Seo Jung Woo (Lee Joon Gi) adında bir playboy ile aşk üçgeni başlar.
Bu aşk üçgeni ağırlıklı olarak Lee Joon Gi'nin karakterinin Yoo Rin'e aşık olması ile hatırlanır. Onun sevdiği kadın için değişip yumuşak biri haline geldiğini görmek dokunaklı ve dizi boyunca onun için yaptığı şeyleri izlemek gerçekten romantik ve eğlenceliydi.

4. “Boys Over Flowers” – Goo Joon Pyo, Geum Jan Di, Yoon Ji Hoo

Bu klasik olmuş dizi  Ku Hye Sun'un oynadığı fakir bir kız olan Geum Jan Di ile Lee Min Ho'nun oynadığı zengin lise öğrencisi Goo Joon Pyo karakteri arasında geçer. Gu Joon Pyo ilk başta Jan Di ile ilgilenmese de, şiddetli ve ateşli kişiliği ile ilgisini çeker.
Aşk üçgeni Joon Pyo’nun yakın arkadaşı Yoon Ji Hoo (Kim Hyun Joong) ile başlar. Ve Jan Di'nin lise hayatına adapte olması için çok yardımcı olur. Hayranlar  Ji Hoo'ya, tatlı ve büyüleyici tavırlarına aşık oldu.

5. “Don’t Dare To Dream” – Lee Hwa Shin, Pyo Na Ri, Go Jung Won

“Don’t Dare To Dream” (Jealousy Incarnate) oyuncuları Jo Jung Suk, Gong Hyo Jin, ve Go Kyung Pyo, yayıncılık alanında çalışan insanların hayatını canlandırıyor. Gong Hyo Jin, Pyo Na Ri karakteri ile yayıncılık hayatına girmek isteyen ve Lee Hwa Shin'i (Jo Jung Suk) ezmeye çalışan birini oynuyor. Lee Hwa Sin, önce Pyo Na Ri'yi oldukça sinir bozucu bulur.
Hwa Sin'in en iyi arkadaşı olan Go Jung Won (Go Kyung Pyo), Pyo Na Ri'ye aşık olur. Na Ri, ikisi de onun kalbini kazanmaya çalışırken en iyi iki arkadaş arasında dağılır. Bu destansı bir savaş, iki arkadaşın yumruklaşmasına kadar varır. Sonuç ne olursa olsun, Go Kyung Pyo'nun cazibesi yadsınamaz ve izleyicilere ikinci erkek oyuncu sendromunu büyük bir şekilde yaşattı.


6. “She Was Pretty” – Kim Hye Jin, Ji Sung Joon, Kim Shin Hyuk

 Hwang Jung Eum'un Kim Hye Jin ve Park Seo Joon'un Ji Sung Joon rollerinde olduğu “She Was Pretty” dizisi büyüdüklerinde tekrar karşılaşan iki çocukluk arkadaşı hakkındadır. Hye Jin, Sung Joon ile bir araya geldiğinde,  patronu olduğunu öğrenir.  Aslında, Hye Jin, Sung Joon ve Kim Shin Hyuk (Choi Siwon) hepsi aynı şirkette çalışıyorlar ve bir aşk üçgenine girerler.
Hayranlar,  Shin Hyuk'un etkileyici yönünü yeteri kadar göremediler. Hye Jin'in kendini yenilemesinden önce onun saflığını ve masumiyetini sevmişti. Ona karşı olan hislerini açık bir dürüstlükle ifade edecek kadar sevimliydi ve bu aşk üçgenini unutulmayacak ve etkisinden kurtulmayacağımız hale getirdi.

7. “I Need Romance 2” – Joo Yeol Mae, Yoon Seok Hyun, Shin Ji Hoon

"I Need Romance 2" dizisinde Jung Yu Mi ve Lee Jin Wook sırasıyla Joo Yeol Mae ve Yoon Seok Hyu rollerinde, yıllarca sevgili olduktan sonra ayrılmaya karar veren iki sevgiliydiler. Birlikte köklü bir geçmişleri vardır, bu yüzden hala arkadaş kalırlar ve hatta yan yana otururlar. Yeol Mae daha sonra Shin Ji Hoon (Kim Ji Suk) adında çekici bir kafe sahibi ile karşılaşır ve onu çok heyecanlandırır.

Shin Ji Hoon, birçok kişinin Yeol Mae ile sona ermesini istediği ikinci rolde biri olduğu için bu aşk üçgeni oldukça unutulmaz oldu. Sadık, tutkulu, romantikti ve kararsız kalbine rağmen Yeol Mae'ye karşı çok anlayış oldu. Lee Jin Wook ve Kim Ji Suk gerçek hayatta çok iyi arkadaş oldukları için ekranda onları böyle  görmek oldukça eğlenceli oldu!

8. “Stairway To Heaven” – Cha Song Joo, Han Jun Seo, Han Tae Hwa

Bu klasik k-drama çocukluk aşkı hikayesini anlatıyor. Oyuncular Kwon sang Woo ve Choi Ji Woo iki sevgili olarak, genç yaşta ayrılmış, yaşlandıklarında tekrar karşılaşıyorlar. Ama Jung Seo (Choi Ji Woo) bir kaza nedeniyle Song Joo'yu (Kwon Sang Woo) hatırlamıyor. İkisi bir araya gelir, ancak Han Tae Hwa (Shin Hyun Joon) Jung Seo için duygularından vaz geçmeye dayanamaz. Onu kendinde tutmak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıdır. Bu aşk üçgeni özellikle unutulmaz çünkü çok yürekliydi. İnsanlar, özellikle Song Joo için ne kadar fedakarlık yapmaya istekli olduğunu düşünerek, aşk üçgeninde yer alan her iki erkek için de kötü hissedemediler.
.

9. “Kill Me Heal Me” – Cha Do Hyun, Oh Ri Jin, Shin Se Gi

Bir aşk üçgeninin, her iki erkek aynı kişi içinde, farklı kişiliklerde olanların arasında olması kimin aklına gelir. Bu eşsiz k-dramda, çocukken meydana gelen travmatik bir olay sonucunda birden fazla kişilik bozukluğundan mustarip bir adam olan Cha do Hyun'u (Ji Sung) anlatılıyor. Kişiliklerinden biri olan Shin Se Gi, Oh Ri Jin'e (Hwang Jung Eum)  aşıktır ve ana kişiliği ele geçirmek pahasına, onunla ilgilenmek istemektedir. 
Birden fazla kişilik bozukluğu olan birinin kişiliklerinden birinin aynı kıza aşık olacağı düşüncesi garip bir kavram gibi görünüyor, ancak bu k-dramada çok iyi oldu. Shin Se gi, Ri Jin'i kötü çocuk cazibesinin yanı sıra masum sevgisi ile kazandığı gibi, bizi de kazandı. Se Gi'nin Ri Jin'e olan hislerinin lanetli olduğunu bilsek de, garip bir şekilde süper romantik bir aşk üçgeniydi.

10. “You’re Beautiful” – Hwang Tae Kyung, Go Mi Nam, Kang Shin Woo, Jeremy

“You’re Beautiful”, Jang Geun Suk'ın Hwang Tae Kyung ve Park Shin Hye'nin Go Mi Nam karakterleriyle baş rollerini paylaştığı dizidir. Go Mi Nam ikiz erkek kardeşi yerine kılık değiştirerek Tae Kyung'un rok grubuna katılır, ancak diğer grup üyelerinden biri Mi Nam'ın aslında bir kız olduğunu anlar ve onun için güçlü duygular geliştirmeye başlar.

Bu aslında bir üçgen değil, daha çok bir kare gibidir. Özellikle Kang Shin Woo (Jung Yong Hwa) ve Jeremy (Lee Hong Ki) izleyiciler tarafından pas geçmek için çok fazla sevimliydiler. Mi Nam şanslı bir kızdı, çünkü onu kazanmaya çalışan üç büyüleyici adam vardı.


11. “Autumn In My Heart” – Yoon Joon Seo, Yoon Eun Seo, Han Tae Seok

"Autumn in my Heart" Song Seung Hun ve Song Hye Kyo'nun Yoon Joon Seo ve Yoon Eun Seo karakterleriyle oynadıkları dizidir, kardeş olarak yetiştirilen, ama aralarında kan bağı olmayan iki karakter. Eun Seo biyolojik annesine döner ve ikisi büyüyene kadar ayrılır. 

Eun Seo şans eseri Joon Seo'nun en iyi arkadaşı olan Han Tae Seok (Won Bin) ile tanışır ve Joon Seo, Eun Seo ile yeniden bir araya geldiğinde yoğun aşk üçgeni başlar. Tae Seok'un, Yoo Eun'un Joon Seo'ya olan derin sevgisini bilmesine rağmen, aşkı ve özverisi tüm ilgiyi üzerine çekmiştir. Onun ağzından çıkmış bir kaç söz yıllarca dillerden düşmemiştir.


12. “Heirs” – Kim Tan, Cha Eun Sang, Choi Young Do

“Heirs” dizisinde Lee Min Ho Kim Tan adında bir chaebol oğlu, Park Shin Hye Cha Eun Sang adlı fakir bir öğrenci kızı canlandırıyor. Kim Tan ve Cha Eun Sang Amerika'da tanışıyor ancak Seul'e döndüklerinde tesadüfen bir araya geliyor. Eun Sang aslında Tan'ın ev hizmetçisinin kızı olduğunu öğreniyor, Tan ile aynı liseye katılıyor. Tan ona aşık olmaya başladığında, Choi Young Do (Kim Woo Bin) adlı okulda bir kabadayı da Eun Sang'a aşık oluyor ve iki erkek Eun Sang'ın kalbi için savaşmaya başlıyor.
Kötü çocuk Young Do'nun Eun Sang için yapmak istedikleri ve aşkının o kadar derin olması bu aşk üçgenini unutulmaz yapmıştır. Bir çok izleyicinin, ikinci roldeki bu çocuğun romantik hareketlerini çok sevdiği bir dizi oldu.

13. “Sandglass” – Park Tae Su, Yoon Hye Rin, Baek Jae Hee

Tüm zamanların en çok izlenen k-dramalarından biri olarak kabul edilen “Sandglass”, Park Tae Su (Choi Min Soo) adlı bir gangstere aşık olan Go Hyun Jung tarafından oynanan Yoon Hye Rin adlı zengin bir mirasçıyla ilgilidir. Aşk hikayelerinin durumlarından dolayı hiç birlikte olamayan iki aşığın durumu içler acısıydı.

Dizide, Hye Rin Güney Kore genelinde birçok kadının kalbini kazandı Baek Jae Hee (Lee Jung Jae) adında bir koruması vardır. Hye Rin için sarsılmaz sevgisi çok romantikti. Her ne kadar insanlar Hye rin ve Tae Su arasında paylaşılan aşk için kalbi kırılmış olsa da, Hye Rin için hayatını tehlikeye atmaya istekli olan Jae Hee'nin karşılıksız sevgisi için ellerinden bir şey gelmese de, çok üzüldüler.


14. “Strong Woman Do Bong Soon” – Do Bong Soon, Ahn Min Hyuk, In Kook Doo

“Strong Woman Do Bong Soon” dizisinde Park Bo Young süper güçlü Do Bong Soon ve Park Hyung Sik ise chaebol Ahn Min Hyuk rolündelerdi. Bong'un Min Hyuk'un hayatını kurtardığı ilk karşılaşmalarından sonra, onu kişisel koruması olarak işe almasıyla kaderleri birleşti. 

Ahn Min Hyuk kısa süre sonra Bong için güçlü duygular geliştirmeye başlar, ama Bong'un kalbi hala Guk Doo (Ji Soo) adında bir arkadaşındadır. Min Hyuk,  Bong'a olan ilgisini sürdürmeye devam ederken, Bong hayatındaki iki erkek arasında gidip gelmekten parçalanmış durumdadır. İzleyiciler Bong'u ikisi arasında seçim yapmak için mücadele ederken izlediklerinde, onlarda parçalanmıştı. Yani, Park Hyung Sik ve Ji Soo arasında nasıl seçim yapabilirsiniz?

15. “Scarlet Heart: Goryeo” – Wang So, Hae Soo, Wang Wook

“Scarlet Heart: Goryeo” dizisinde IU, Hae Soo adıyla günümüzde sıkıntı çeken biridir. Goryeo dönemi zamanına geri döner ve bir prens ailesiyle tanışır. Bir kaç kardeş ondan hoşlanmaya başlar, ama sadece Wang So (Lee Joon Gi) ve Wang Wook (Kang Ha Neul) Hae Soo'yu kazanma şansına sahip iki kardeş oldular.
“Scarlet Heart: Goryeo” dizisinde ikinci rolde olan Wang Wook, Wang So'dan önce Hae Soo'nun sevgisini kazanmayı başardı, ama benzersiz bir aşk üçgeni oluştu. Kısa ve hızlı bir romantizm yaşandı. Sonra Hae Soo, Wang Wook tarafından ihanete uğradı ve karanlıkta kaldı. Wang So, daha önce Hae Soo'ya karşı hisleri vardı, kalbine girdi ve ikisi de birbirlerine aşık oldular.
Bu aşk üçgeni çok yürekliydi. Çoğunlukla izleyiciler hem Wang So hem de Wang Wook için kalp krizi geçirdikleri için, kolayca unutulmayacak yıkıcı bir hikayedir.

Kaynak : Soompi
Fafüs

Yorumlar