8 Adet Az Bilinen, Aslında Çok Eğlenceli Olan, Geleneksek Tarz K-Dizisi


Kabul edelim, K-dizileri hakkında konuştuğumuzda, yeni diziler, popüler olanlar ve klasikleşmiş olanlardan bahsederiz. “Strong Woman Do Bong Soon” gibi çok popüler olmuş ve sevilen bir dizi olsa da, her popüler diziyi izleyip bitirdiğinizde, sizde hiçbir iz bırakmazsa ne olur?

Merak etmenize gerek yok! İşte kendi tarzlarında keyifli ve büyüleyici olan, K-dizilerinin bir listesi, belki de son diziler kadar popüler değil. Ama havanız yerinde olduğunda, tatmin edici ve eğlenceli yeni bir şeyler istediğinizde, mükemmeldir.

Buyurun! İşte size yeteri kadar değer görmemiş, eğlenceli ve kolay izlenir, 8 adet Kore dizisi.

DİKKAT : Az da olsa spoiler içerir.

Capital Scandal


Bu dizi farklı bir şey aradığımda, tekrar tekrar izlediğim, favori bir dizidir. K-dizi dünyasında her zaman bol miktarda zengin başkanlar, yetenekli dahiler ve Cinderella benzeri kadın liderler vardır, ancak arada bir, bunların hiçbirinin dahil olmadığı değerli biri çıkar.

“Capital Scandal” Japon sömürge yönetimine karşı bağımsızlık savaşı veren Na Yeo Kyung'dan (Han Ji Min) bahseden bir dizidir. Şehrin playboy'u ve dergi muhabiri Seonu Wan (Kang Ji Hwan) bir bahis kazanmak için onu baştan çıkarmaya çalıştığında, Yeo Kyung'a aşık olmaya başlar ve halkı ve ülkesi için mücadele etmenin değerini anlar.

Bu dizi sadece döneminden dolayı ilginç olduğu için değil, karakterlerinin gelişimini görmek için de süper eğlencelidir. Na Yeo Kyung, kalbini açmayı ve birisini sevmeyi öğrenirken, Seonu Wan sadece zevk almak yerine ülkesi ve insanları için hayatını yaşamayı öğrenir. Tarihi ve modern romantizmin mükemmel bir karışımıdır!
Fragman

The Queen’s Classroom


Öğretmenler, umutlar ve çocuklar hakkındaki dizileri seviyorsanız, bu diziyi izlerken gözyaşlarınızı akıtmaya hazır olun. “The Queen’s Classroom” da yetişkin romantizmi, bilekten kapma ve çiçek çocuğu tarzı oyuncular olmasa da, (Go Hyun Jung, Kim Hyang Gi, Kim Sae Ron,ve diğerleri sayesinde) son derece iyi bir oyunculuk, eğlenceli ve masum tuhaflıklarla dolu olması sonucu gayet iyi bir dizi ortaya çıkmış. Romantik dizilerden bıktıysanız ve canlandırıcı ve motive edici bir şey arıyorsanız, korkuları ve gizemli öğretmenleriyle uğraşmayı öğrenen ilkokul çocukları hakkındaki bu hikayeyi kaçırmayın. Şaka değil, gerçekten ağlatan bir dizi. Çocukların hissettikleri, cehennemle eş anlamlıydı sanki.

Fragman


What’s Up Fox


Lee Jong Suk, Park Seo Joon veya başka züppe görünümlü erkeklerin noona'larla ilişkili dizilerinden önce, Chun Jung Myung vardı. Bu aktör o günlerde çaresizce sırttan sarılmalarıyla ünlüydü. “What’s Up Fox” dizisinde Cheol Soo karakterinde küçük kardeş rolündeydi ve Go Hyun Jung ise Go Byung Hee karakteriyle abla rolündeydi. Ve Cheol Soo'dan 9 yıl kıdemliydi. Cheol Soo çok küçükken ona çocuk bakıcılığı yapmıştı, ama doktora gittiğinde ve sonuçlardan dolayı çok sarhoş olduğunda, yanlışlıkla Cheol Soo'yla yatınca, işte gerçek eğlence o zaman başlar. Bu dizi büyük yaş aralığını eğlenceli anlattığı ve amatör ve istekli bir ilişkiyi gösterdiği için ortalama bir k-diziden daha keyif vericidir.

Fragman

Obstetrics and Gynecology Doctors


Bu diziyi izlemek için üç büyük sebep var. İlki, tüm romantizmiyle muhteşem gençlik günleri zamanında olan Song Joong Ki'nin olması. İkincisi, Go Joo Won'un oynadığı erkek baş rol çok tatlıydı, ikinci erkek rolündeki kalpleri çarptırıyordu ve üçüncüsü, Jang Seo Hee'nin oynadığı kadın baş rol katı bir patrondu. Evet, bu karakterler anneleri ve bebeklerini kurtarıyor. “Obstetrics and Gynecology Doctors” bütün bunların dışında romantizmi ve tıp dünyasını dengeli bir şekilde yansıtmaktadır. Ayrıca iki baş rolün, asansördeki öpüşmeleri de unutulmaz.
Fragman


Soulmate


Abartılı olabilir, ama bunun gibi bir k-dizisi başka bulamazsınız. Benzersiz bir uyumu ve hikayesi vardır. “Soulmate” Kore'de görücü usulü randevulara gidip, aşkı bulmaya çalışan insanların hikayesidir. Hepsinden önemlisi, iki baş rol (Shin Dong Wook ve Lee Soo Kyung) birbirlerinin ruh arkadaşı olduklarını bilmiyorlar. Ama diğer k-dizilerinde olduğu gibi süper masum ve aşırı idealist olmak yerine, dizi romantizm temelli, daha realist ve ilişkisel bir görünüm sergiliyor. Artı, bir kişinin sadece belirli zamanlarda ruh eşinin düşüncelerini duyabileceği ilginç bir kavramdır! Garip geliyor, biliyorum.

Fragman


Resurrection


Bu diziyi anlatmaya nereden başlanır ki? Uhm Tae Woong ve Han Ji Min'in oynadığı bu k-dizi, kaderlerinin daha büyük bir komploda karıştığı ikiz kardeşlerin üzücü hikayesini anlatan klasik bir intikam serisidir. Bu dizide Han Ji Min'in çok ağlaması ve  Uhm Tae Woong ve Kim Kap Soo arasında büyük bir çatışma olmasına rağmen eğlenceli bir dizidir. Artı OST'ları da fantastiktir, diziye çok uygun bir his ve boyundan aşağıya doğru titreme verir. Hala dinlediğim eski OST'lardandır.
OST



OST


Secret Agent Miss Oh


Öte yandan, ciddi ve  her şeyin tehlikede olduğu (hepsi gerçekten romantik bir ilişki hakkında olsa da) melodram kokan dizler seviyorsanız, o zaman bu dizi tam size göre. Hafif, eğlenceli ve tamamen tuhaf olan “Secret Agent Miss Oh” dizisi, Oh Hana (Lee Soo Kyung) adlı bir polisin, bir şekilde Ulusal İstihbarat servisiyle bir görevde çalışmaya başlaması ve orada çalışan sert bir ajan olan Go Jin Hyuk (Kim Sang Kyung) arasında geçen romantik hikayeyi anlatır. 

Ve Kim Sang Kyung ve Lee Soo Kyung arasındaki sevimli, çekişmeli romantizm izlemek için gerçekten eğlenceli olsa da, bu dizinin gerçek yıldızı aslında düşman Ryu Jin karakterinde oynayan  Han Do Hoon'dur. Doğasında çok komik narsistliği ve vahşiliği olan bu adam, söylediği sözlerle sizleri güldürecektir. Ciddiyetle izlemeniz gerekmeyen bir dizidir.

Fragman


My Love Patzzi


"Acaba, ilk defa bir k-dizide ikinci roldeki kadın oyuncu, baş rol erkekle bitecek mi?"  diye düşündüğünüz oldu mu? İşte bu dizi, sizi öyle düşündürecek bir dizi.

Jang Nara, Kim Jae Won, ve Kim Rae Won'un oynadığı “My Love Patzzi”, Kore'nin geleneksel Cinderella halk hikayesi,  (Kongji nazik ve güzel kız kardeşi iken, Patzzi, kaba ve çirkin) “Kongji ve Patzzi”den esinlenerek yapılmıştır.

Ama  “My Love Patzzi” dizisi karakter özelliklerini ön planda tutmuştur, halk hikayesinin aksine Jang Nara'nın karakteri olan Yang Song Yee (Patzzi) cesur ve nazik kalpli biridir. Arkadaşı  Eun Hee Won da güzel ve sadece nazik görünen biridir. Jang Nara'nın sevimli ve kendinden bir şeyler bulabileceğin karakteri onu baş rol yapmıştır ve Kim Rae Won, onun yerine Eun Hee Won'dan hoşlanmaya başlar. Eğer arkadaş canlısı biriyseniz, bu diziyi seversiniz.

OST - Fragman

Kaynak : Soompi
Fafüs

Yorumlar