16 K-Dramanın Bize Verdiği Unutulmaz Hayat Dersi


K-drama evreni inanılmaz. Tür ne olursa olsun, her Kore dizisinin arkasındaki hikaye, her türlü alt türle birlikte bir araya geliyor. Kahkaha, romantizm, gerilim  ve hatta melodramla birlikte, en sevdiğimiz aktörleri ve aktrisleri ekranda izlerken bir şey daha kazanırız: her bir dizi yaşam dersidir.

Dizinin içi, bizi günler, aylar hatta yıllarca düşünceye sevk edecek inanılmaz söylemlerle doluyor. İşte size yayın tarihleri sırasıyla, 16 adet içlerinde bir veya iki hayat dersi olan diziyi veriyoruz.

1. Kişinin kendiyle barışık olmasıyla ilgili – “Master’s Sun


"Geçmişinizle rekabet etmeyin. Aksine, gelecekten büyük şeyler bekleyin ve şu anki kendinizi sevin." - Kang Woo (SEO In Guk)

2. Kendini yeniden değerlendirmeyle ilgili – “My Love From The Star


"Çevrenizdeki insanlara sizin yanınızda olmadığı için kin tutmanız yerine, neden yanınızda tutamadığınızı düşünün." -Do Min Joon (Kim Soo Hyun)

3. Önceliklerinizi doğru sıraya koymayla ilgili – “Healer


"En çok sevdiğiniz ikinci şeyi, işiniz yapın ve en çok sevdiğiniz şey de hobiniz olarak kalsın" – Chae Young Shin (Park Min Young)

4. Korkularınızla yüzleşmekle ilgili – “Kill Me Heal Me


"Her insanın kalbinin içinde karanlık bir bodrum katı vardır. Eğer görmezden gelip, sadece seyirci kalırsanız, o karanlık kalınlaşır. Aşağı inip ışığı açmak için, cesaret toplamalısınız. Yalnız gitmekten korkuyorsanız, birinin elinden tutup, beraber gitmelisiniz" – Cha Do Hyun (Ji Sung)

5. Her şeyinizi vermekle ilgili– “She Was Pretty


"Denemeden vazgeçmek yerine, sonuna kadar devam etmeyi düşünüyorum, çünkü şansım %50" – Kim Shin Hyuk (Choi Siwon)

6. Pişmanlık duymadan yaşamakla ilgili – “Reply 1988


"'Hayat bir kutu çikolata gibidir. Neyi seçeceğinizi asla bilemezsiniz. Hepsinin içindeki en acı çikolatayı seçseniz bile, yapacak bir şey yoktur. Seçtiğimiz kaderimiz budur. Üzülüp, ağlamaya ve pişmanlık duymaya gerek yok"  – Kim Jung Hwan (Ryu Jun Yeol)

7. Hiç pes etmemeyle ilgili – “Oh My Venus


“Tüm engellere rağmen, denemelisiniz. Bütün bunlara rağmen, hala inanıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Hayat işte. Hayatta hiçbir şey kesin değildir, yürürken bile yanılırız. Gelecekte mutsuz olma korkusuyla şu anki mutluluğu kaçırmamalıyız." - Kang Joo Eun (Shin Min Ah)

8. Vatanseverlikle ilgili – “Descendants Of The Sun


"Askerler her zaman kefenle yaşarlar. Ülkeniz uğruna isimsiz bir ülkede öldüğünüzde, o ülke mezarınız olur ve üniformanız kefeniniz olur. Üniformanızı her giydiğinizde bunu aklınızda bulundurmalısınız. Böyle bir zihniyetle üstünüze giydiyseniz, her anınızı onurlu yaşayın. Yetersiz olmanız için bir sebebiniz olmaz." - Yoo Si Jin (Song Joong Ki)

9. Gençliği keşfetmekle ilgili “Weightlifting Fairy Kim Bok Joo


"Herkesin bir gençliği var, yaşamın daha güzel ve daha ışıltılı olduğu zamanı, çünkü tuhaf ve beceriksiziz. Korkmamıza gerek yok, çünkü kaybedecek bir şeyimiz yok. Kalbimiz çarpıyor, çünkü hiçbir şeye veya her şeye sahip olabiliriz." - Kim Bok Joo (Lee Sung Kyung)

10. Yola devam etmekle ilgili – “Goblin


"Geride kalanlar yaşamaya devam etmeli. Arada bir ağlamak sorun değil, ama çok da gülmelisiniz. Güçlü olmalısınız. Sevgiyi aldığınız için yapılacak en doğru şey bu." - Ji Eun Tak (Kim Go Eun)

11. İnsan kayırmayla ilgili – “Strong Woman Do Bong Soon


“Beni büyütürken hep sona bıraktın. Böyle doğmak ben mi istedim, sence? Neden sadece benden nefret ediyorsun?... İkimiz de senin çocuklarınızız ama neden hep bana haksızlık ediyorsun? Sen de kadınsın, neden sadece bana böyle davranıyorsun?" – Do Bong Soon (Park Bo Young)

12. Kısa ömürlü başlangıçlarla ilgili – “Suspicious Partner


"Başlayan her şey ilerlemez. Bazı şeyler başlar başlamaz durur, çünkü her başlangıç korkutucudur." – Noh Ji Wook (Ji Chang Wook)

13. Hayaller olmadan devam etmeyle ilgili – “Fight My Way


"Herkesin bir hayali olması mı gerekiyor? Hayaliniz olmasa bile, dünya gayet iyi devam ediyor." - Go Dong Man (Park Seo Joon)

14. Önce kendini koymayla ilgili – “What’s Wrong With Secretary Kim


"İnsanlar kendinizi feda etmenin değerli olduğunu söyler, ama aslında değil. Sadece acı ve fedakarlık ile kendinizi kaybedersiniz. Her koşulda, en önemli şey kendinizdir. Her anınızın değerli olduğunu ve en öncelikli olduğunuzu asla unutmayın." - Lee Young Joon (Park Seo Joon)

15. Fırsatları ele geçirmeyle ilgili – “30 but 17


"İnsanlar bir mutluluğun kapısı kapandığında, mutluluk için başka bir kapı açılacağını söylerler. Ama çoğumuz sadece kapalı kapıya odaklanırız, başka bir kapının açıldığını bile fark edemeyiz. Belki de mutluluğun diğer kapısı büyük ya da özel bir şey değildir. Belki de, mutluluğa açılan yeni kapılar önemsiz görünen küçük ve değersiz şeylerdir. Ama kapalı kapının önünde yıkılmadığınız sürece, çok geç olmadan diğer kapıya bir göz atın ve ona doğru yürümek için cesaretinizi toplayın, o zaman belki de farkında olmadığınız mutluluğu bulabilirsiniz." - Gong Woo Jin (Yang Se Jong)

16. Kişinin adını temizlemesiyle ilgili– “My ID Is Gangnam Beauty


"Mağdurlar savaşı kazanmak istemiyor. Tek istedikleri mağdur olmaktan çıkmak. Sadece mağdur edilmek istemiyorlar." – Kang Mi Rae (Im Soo Hyang)

Kaynak : Soompi
Fafüs

Yorumlar