İzlemeniz Gereken 10 Adet eski Romantik K-Dizileri


Bu dizileri dün gibi hatırlıyorum,  ama şimdi eski diziler olarak anılıyor.


Bugünlerde k-dizilerinin dramatik dünyasına dalıp heyecan duymak çok kolaydır, çünkü keyfini çıkarabileceğiniz çok fazla dizi var. İşte size mutlaka izlemeniz gereken, 10 eski k-dizisi.


Full House


“Full House” dizisi Song Hye Kyo (Han Ji Eun) ve Rain'in ( Lee Young Jae) baş rolleri paylaştığı, ünlü bir yıldız ve normal bir kadını anlatan klasik bir aşk hikayesidir. İkili, aynı evde yaşarken, bazı sebeplerden dolayı sözleşmeli evlilik yapmaya karar verirler. Resmi olarak evlidirler, ama birbirlerine tahammül edemezler. Sonunda bir arada yaşamayı öğrenirler ve ayrı ayrı yaşayamayacaklarını fark ederler. 

Bu sevimli aşk hikayesi uzun süre içinize, Ji Eun ve Young-jae ikilisine benzer bir romantizm özlemi bırakacaktır. Young Jae'nin umursamaz olduğunda bile bu ikilinin aşk-nefret ilişkisi kalplerinizi çarptıracaktır. Ayrıca bu dizide sevimli haliyle Song Hye Kyo'yu takdir edeceksiniz!

İşte size bir görüntü :
Bu modern sageuk dizisinde, lise öğrencisi olan Shin Chae Kyung'a (Yoon Eun Hye), Veliaht Prens, Lee Shin (Joo Ji Hoon) ile düzenlenmiş bir evlilik yaptırırlar. Bu evlilik Chae Kyung için zordur, çünkü Veliaht Prens Song Ji Hyo'ya  (Min Hyo Rin rolünde oynuyor) aşıktır. Chae Kyung, Shin'in soğuk kalpliliğine katlanmayı öğrenmelidir.


“Goong” k-dizisine yeni başlayanların, tamamen aşık olacağı bir dizidir. Ve dizide sizi tetikte tutacak ve eğlenceli pek çok k-dizisi klişesi var. Ayrıca dizide Lee Yul (Kim Jeong Hoon) ile yaşanan tatlı bir aşk üçgeni de var. Dizinin hem modern, hem de tarihi etkileri olduğu için set tasarımı ve kostümleri de harika. Bugün dahi izlenince kesinlikle zevk alınacak bir dizidir

Worlds Within


“Worlds Within” Jung Ji Oh rolünde Hyun Bin'in ve Joo Joon Young rolünde de Song Hye Kyo'nun oynadığı ilişkilerinde yaşanan inişleri ve çıkışları olan realistik bir dizidir. İkisi de dizi dünyasında çalışmaktadır ve yapımcı yönetmenlik yapmaktadır. İş ilişkilerinde sürekli ilişki içindeyken, yüksek reytingli dizi yapmanın baskısı altındadırlar.


İş ilişkisi içindeyken aşk ilişkisine dönen bir dizi izlemek isterseniz, “Worlds Within” mükemmel bir seçimdir. Çok dramatik bir şey yok, ama sevgi ve ayrılıkların gerçekliğini takdir edeceksiniz. Ve iki oyuncunun arasındaki yakıcı romansı kaçırmak istemeyeceksiniz!

Will It Snow for Christmas?


Eski okul kalp çarptıranı Goo So, bu şüphe dolu dizide Kang Jin karakterini canlandırıyor. Karşısında ise Han Ye Seul, Ji Wan rolüyle oynuyor. İkisi birbirine aşık oluyor ve trajik bir biçimde ayrılıyorlar. Yıllar sonra ikisi tekrar karşılaşıyor, ama bu sefer Ji Wan, Song Jong Ho'nun oynadığı karakterle nişanlıdır. 

O zamanlarda melodramlar, daha çok dramatikti ve bu da pek farklı değil. Şüphelerle dolu olacaksınız ve bu ikilinin sonunun ne olacağını merak edip koltuğa yapışacaksınız. Ayrıca Kim Soo Hyun, Nam Ji Hyun, Do Ji Han ve Song Joong Ki'yi çok genç olarak görme fırsatınız olacak. Öldürücü oyuncular değil mi?


Hyun Bin'in klasik olmuş seyredilmesi gereken diğer dizisi, “My Name is Kim Sam Soon”. Hyun Bin, Hyun Jin Hyeon adında bir restoran sahibidir ve Kim Sun Ah ise 30 yaşında bir ahjumma olan Kim Sam Soon'dur. Kim Sam Soon'u erkek arkadaşı aldatmıştır, başka talihsizlikler de yaşamıştır. Ve sonunda ayrılır ve Jin Hyeon'un restoranında çalışmaya başlar. Birbirlerinden nefret etmektedirler, ama Jin Hyeon'un iyiliği için birbirleriyle çıkıyormuş gibi davranırlar. Ve ikili aralarında çok fazla ortak noktaları olduğunu fark ederler.


Bu hit k-dizisi, iyi bir romantik komediyi takdir eden herkes için bir zorunluluktur. Hit bir film olan “Bridget Jones'un günlüğü " ile aynı çekiciliği ve sevimliliği olan baş rol kadının oyunculuğu, sizi eğlendirecek ve kendine bağlayacak.


Eric Mun, Kang Tae Joo karakteriyle Han Eun Soo (Jung Yu Mi) adında fakir bir kıza aşık olan etkinlik planlayıcısıdır. İlişkileri, Cha Hye Rin (Yoon Ji Hye) ve Shin Joo Hyuk'un (Lee Kyu Han) devreye girmesiyle, oldukça karmaşık bir hale gelir. Hye Rin ve Tae Joo, Joo Hyuk'u kıskandırmak için sahte bir ilişki içine girerler. Ama Hye Rin’in Tae Joo'ya olan duyguları gerçek olur ve bu da Eun Soo ile olan ilişkisini zorlaştırır.

Olaylar dizisi oldukça fazla ve çok fazla duygusal yatırım var, ama dizi boyunca tüm dikkatinizi vererek izlemek zorunda kalıyorsunuz. İyi bir dramatik dizi izlemek istiyorsanız, bağımlılık yapacak ve dizi boyunca endişelendirecek  etkisi var. Ayrıca Eric Mun ve Jung Yu Mi arasındaki destansı kimyayı görmeniz mümkün olacak. Kaçırmayın derim!



Attic Cat

"Attic Cat", sevmeyi öğrenen bir adam hakkında klasik bir aşk hikayesidir. Kim Rae Won, Kyung Min rolünde ve Jung Da Bin'de Jung Eun rolünde oynuyor. Kyung Min ve Jung Eun aynı çatı katını paylaşmak zorunda kalırlar ve birbirlerine aşık olurlar.


Hikaye alışık olduğumuzdan farklı olmasa da, Kim Rae Won'un oyunculuk yeteneğini takdir etmek zorundasınız. Oynadığı Kyung Min rolü bugün hala konuşuluyor ve insanlar karakterinin ilginç ve komik davranışlarını seviyor. Oyunculuğuna gülüp, yaşadığı aşk hikayesinin cazibesiyle etkileneceksiniz.

What Happened in Bali


Eğer süper dram K-dizilerini seviyorsanız, Ha Ji Won, So Ji Sub, ve Jo In Sung'ın baş rol oynadığı “What Happened in Bali” dizisi, bu türün en üstünde olduğuna garanti verebilirim. Açıkçası etkileyici bir oyuncu kadrosu var ve diziyi izlemek için yeterli bir sebep, ama hikaye de sizi kendine çekecek. 

Ha Ji Won, Soo Jung rolünde Bali'de fakir bir gezi rehberidir. Bali'de Kang In Wook (So Ji Sub) ve Jung Jae Min'le (Jo In Sung) karşılaşır ve üçü ciddi bir aşk üçgenine girer. Bu aşk üçgeni, bugün alıştığımız aşk üçgeni gibi değildir. Tutku, kıskançlık, nefret, takıntı ve zihinsel istikrarsızlıkla doludur. Gerçekten önünüzdeki yıllarda zihninize kazınacağını garanti edeceğim dramatik bir dizidir.


Stairway to Heaven


Kwon Sang Woo'nun Song Joo rolünde ve Choi Ji Woo'nun Jung Seo rolünde oynadığı “Stairway to Heaven” dizisi 2003 yılında çok popüler olmuş SBS dizisiydi. Sadece iki mega baş rol oyuncusu değil, diğer rollerde oynayan Shin Hyun Joon, Kim Tae Hee, Park Shin Hye, Lee Wan, ve Baek Sung Hyun da itibarlı oyunculardı. 

Dizi, Song Joo ve Jung Seo'nun genç yaşta birbirlerine aşık olmaları ve yaş ilerledikçe aşkın parçalandığını gösteren acıklı bir hikayeye dayanıyor.  İkisi tekrar karşılaştığında, Jung Seo trajik bir kaza geçirmiştir ve hafıza kaybı yaşamaktadır, böylece Song Joo'yu hatırlamamaktadır. 

Diziyi ilk izlediğimde gözlerimden yaşlar fışkırıyordu. İki sevgilinin karşılaşmaları trajik bir kaderdi ve fırsatı yakalayamamışlar gibi görünüyordu! Acıklı olsa da, kolayca eğlenceli hale geliyor. Choi Ji Woo ve Kwon Sang Woo arasındaki kimya da söz etmeye değer, çünkü kalbinizi sızlatacaktır. 


“Star In My Heart” dizisinde, Choi Jin Sil, Lee Yun Hee rolüyle, moda tasarımcısı olmak isteyen fakir bir yetimdir. Üvey annesiyle birlikte yaşamaktadır. Ahn Jae Wook'un oynadığı Kang Min Hee adında bir şarkıcı ile karşılaşır. Min Hee,  tıpkı arkadaşı Joon Hee (Cha In Pyo) gibi Yun Hee'ye aşık olur. Yoğun bir aşk üçgeni ve büyük bir aşk savaşı başlar.


“Star In My Heart” dizis 90'lı yılların hit dizisiydi ve iki erkek oyuncu genç kızların kalbini çalmıştı. Hikaye tam olarak destansıydı. Yani, hangi kız bir süper star şarkıcı ve ünlü bir modacının kendisine aşık olmasını istemez ki? Dizi daha destansı hale getiren şey de, dizinin OST'i olmuştur. Şarkı hala karaokelerin marşı gibidir! 

Söz konusu şarkı “Reply 1997” dizisinde de konu edilmişti. İşte diziden klip ;


Kaynak : Soompi
Fafüs

Yorumlar