Laboratuar Teknisyeni Olan Bir Hayran Yoochun'un Uyuşturucu Testi Sonucunun Yanlış Olabileceğini Söylüyor


Ulusal Adli Tıbbın, Park Yoochun'un üzerinde yaptığı uyuşturucu testinde,  Philopon (metamfetamin) tespit edildi. Yoochun uyuşturucu kullanımı iddialarını reddetti ve başka bir uyuşturucu testi istedi. 10 Nisandaki basın toplantısında, depresyon tedavisi gördüğünü söyledi.

Öncelikle, olan her şeyi özetleyelim:

1) 14 Mayıs 2018: Yoochun'un ajansı Hwang Hana'dan ayrıldığını doğruladı.

2) 15 Mayıs 2018: Hwang Hana haberi yalanladı.

3) 15 Mayıs 2018: Bir muhabir, Yoochun ve Hwang Hana'nın neden ayrıldığını açıkladı. Yoochun'un onu terk ettiğini ifşa etti.
** Bu arada, Hwang Hana, Yoochun'a hitap ettiği birçok Instagram mesajını paylaştı.

4) 27 Şubat 2019: Yoochun 3 yıl sonra ilk dönüşünü yaptı.

5) 28 Şubat 2019: Hwang Hana, Yoochun'un 'seks suçları, hayvan zulmü, kadınlara saldırı, dolandırıcılık' ile ilgili her şeyini ortaya çıkaracağını söyleyerek, tehdit etti. Ama, bunlardan hiçbirini ortaya çıkarmadı.

6) 1 Nisan, 2019: Hwang Hana'nın uyuşturucu kullandığı ve dağıtımını yaptığından şüphelenildi ve chaebol bağlantıları nedeniyle cezalandırılmadığı şüpheleri ortaya çıktı.
**Mahkemede bir davalının Hwang Ha Na'yla, Philopon sağlamak üzere anlaştıklarını iddia etti ve davalı Cho, Hwang Ha Na'nın verdiği uyuşturucuyu kullandığını söyledi. Ancak, Hwang Ha Na ne duruşmaya çağrıldı, ne de kendisine dava açıldı.

7) 2 Nisan, 2019: MBC kanalı  Hwang Hana'nın sık sık Burning Sun kulübüne gittiğini söyledi, ve orada kendiisine özel muamele yapıldığını ifade etti.
**MBC kanalı, Hwang Hana'nın o sırada tanıdığıyla yaptığı konuşmanın kaydını elde etti. Kayıtta Hwang HaNa, " Merkez Bölge Savcılığındaki Başsavcı mı? Amcam ve babam polis şefi de dahil herkesi tanıyorlar. Şaka mı yapıyorsun? Çok  iyi arkadaşlar." Yine kayıtta, Namdaemun Polis Karakolundaki üst düzey kişiyle görüştüğünü söyleyerek övündü.

8) 4 Nisan, 2019: Hwang Hana, uyuşturucu kullanımı suçlamalarından ve seks gizli kamera görüntülerini paylaşmakla suçlandı (videoda uyuşturucu kullanmış bir kadına tecavüz ediliyor)
"Hwang Hana birçok insanı seks videolarıyla tehdit etti, ancak bunları nereden aldığından emin değilim. Aldığım ipuçlarına dayanarak, en az dört kurban var.”

9) 6 Nisan 2019: Hwang Hana, uyurken ünlü bir arkadaşı tarafından ilaç almaya zorlandığını iddia etti.

10) 7 Nisan, 2019: Hwang Hana ifadesini değiştirdi ve ünlü arkadaşının kendisine teklif etmesinden sonra uyuşturucu aldığını iddia etti

11) 9 Nisan, 2019: Hwang Hana'nın suçu üzerine alması için arkadaşına rüşvet verdiği iddia edildi.

12) 10 Nisan, 2019: Hwang Hana'nın ifadeleri Yoochun'u hedef aldığı için, Park Yoochun basın toplantısı yaptı;
"Psikitari kiliniğinde depresyon tedavisi gördüğünü söyledi. Ayrıca, "Hwang Hana'dan ayrıldıktan sonra, tehditleriyle taciz edildim. Yine de, 2017'de bütün dünyanın bana sırtını döndüğü zamanda yanımda bir tek o vardı ve beni düşündü, o yüzden hep üzüldüm.  Onun için ayrıldığımızdan sonra da aniden evime gelince, özür diler, onu rahatlatır ve dertlerini anlatmak istediğinde dinlerim" dedi

13) 12 Nisan, 2019: Hwang Hana 2.nci kez ifadesini değiştirdi ve Park Yoochun'la birlikte bu yılın başlarında iki veya üç kez uyuşturucu kullandıklarını iddia etti.

14) 16 Nisan, 2019: Kanal A'ya göre, polis, Yoochun'un ayrıldıktan sonra Hwang Hana'nın evine girerken görüldüğü güvenlik kamerası görüntülerini buldu. Ama, güvenlik kamerası görüntülerinin Yoochun'un kendi evine girerken olduğu açığa çıktı.

15) 16 Nisan, 2019: polis Yoochun'un testinin negatif olduğunu duyurdu. "Söz konusu test Adli tıp bölümünde bir daha kontrole girecek  ve sonuç 3 hafta sonra çıkacaktır."

16) 17 Nisan, 2019: Kanal A'ya göre, polis, Park Yoochun ve Hwang Hana'nın birlikte uyuşturucu aldığını gösteren bir video elde etti. Ama polis bunun doğru olmadığını söyledi.

17) 17 Nisan, 2019: MBC kanalı, Yoochun'un testten önce tüm vücudunu traş ettiğini bildirdi.

18) 18 Nisan 2019: Yoochun'un yasal temsilcisi söylentileri reddetti ve medyadan spekülasyonları durdurmasını istedi.
Yoochun'un yasal temsilcisi, " polis, test için kanıt göndermek için saç kökleri ve hiç tıraş edilmemiş olan Yoochun'un bacaklarındaki kıllar aracılığıyla zaten çok sayıda kıl kanıtı elde etti" dedi.

19) 19 Nisan, 2019: polis, Yoochun'un atma yöntemi adı verilen tanınmış bir işlemle uyuşturucu satın almasını gösteren güvenlik kamerası kayıtlarını elde etti.
"Atma yöntemi" ile alıcı, uyuşturucu satıcısının banka hesabına para gönderir ve satıcı, uyuşturucuyu alıcının alması için gizli bir yerde gizler. "

20) 19 Nisan, 2019: Yoochun, Hwang Hana'nın içinde uyuşturucu olan bir paketi onun için almasını istediğini iddia etti ve paketin içinde ne olduğunu bilmediğini söyledi. Yine de, Yoochun'un uyuşturucu aldığını gösteren güvenlik kamerası görüntülerinin olmadığı bildirildi.

21) 22 Nisan, 2019: Hwang Hana'nın uyuşturucu testi pozitif çıktı. Haber ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra, bununla ilgili her makale kaldırılmaya başlandı.

22) 23 Nisan,, 2019: Yoochun'un testi pozitif çıktı. ((Polisin 3 hafta sonra testin asıl sonucunu alacaklarını söyledikten, 6 gün sonra)

23) 25 Nisan, 2019: Yoochun uyuşturucu kullandığı iddialarını reddetti. Yoochun'un temsilcisi, kullanamadığı halde, metamfetamin'in müşterinin sisteminde nasıl bulunduğunun farklı olasılıklarını araştırdıklarını söyledi.

24) 26 Nisan  2019: Yoochun tutuklandı.

25) 27 Nisan, 2019: Netizenler, Hwang Hana'nın tutuklu olmadığını fark etti.

Laboratuvar teknisyeni olan bir Hayranı, Yoochun'un uyuşturucu testinin sonucunun pozitif olmasının yanlış olabileceğini söyledi.

Yoochun eğer antidepresanlar kullanıyorsa, aslında başka bir ilaç testi isteyebilir.  Laboratuvarda çalıştım ve insanlarla uyuşturucu testleri yapmak zorunda kaldım. Ve Meth için pozitif reaksiyona neden olabilecek bazı ilaçlar olabilir, özellikle analiz sadece yanlış bir pozitif reaksiyona neden olabilecek kromatografi ( şerit + reaktif ile ayırma tekniği) ile yapılmışsa. Buradaki durumlarda, test pozitif çıktığında, muayene edilen hastanın testlerin gizlilik içinde kalmasını isteme hakkı vardır. Yani Yoochun'un test tarihinden birkaç hafta önce bilinen olumlu testi ile ilgili haberler biraz üstünkörü. Buna ek olarak, doğrulayıcı test yapılmadan önce, bu test sonuçlarının medyaya ve kamuoyuna açıklanmaz.

1) Yoochun sisteminde bulunan ilaç olan Philopon. Medyaya göre örnek olarak kıl ve saç kullanılmış. İlaç testi için saç örnekleri rutin prosedür olarak kabul edilmez. Bu prosedür sadece ;
a- 90 gün içinde uyuşturucu kullanıp kullanamadığını merak ediyorum.
b- Uyuşturucu kullanmaktan şüpheleniyorlar ve ikincisini yapmak istiyorlar.

Açıkçası onlar Yoochun'dan şüphelendiler. İlk şey şüpheyi kendi lehlerine kullandılar.

2) Saç ilaç testi taraması rutin olarak kabul edilmez, çünkü bir tarama prosedürüdür. Bunun için doğrulayıcı prosedür, CLSI (klinik laboratuvar standardı Enst) tarafından kabul edilen GC/MS (gaz kromatografisi/kütle Spektroskopisi) adı verilen özel bir test olmalıdır. Saç testi pozitif olanlar için en iyi standart sayılmaktadır.

3) Philopon, diğer adı (kimyasal adı) metamfetamin hidroklorür, Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşında Japonya'da savaşa giden askerler için kullanılırdı. Bugün, buna "Japon-cinayet ilacı" denir, çünkü bunun yüksek dozları şiddetli depresyona bağlı ölüme neden olabilir. Evet, antidepresan bir ilaçla ters etkisi vardır. Bu şuna yol açar:

4) Metamfetamin hidroklorür bir amfetamin şeklidir. Bu güne kadar amfetamin  antidepresan ilaçlar olarak kullanılmaktadır.

5) Antidepresan ilaçlar hakkında bu linke girin ve ilaç tarama testindeki hatalı pozitif reaksiyonu bakın:

https://www.verywellmind.com/c...


6) Yanlış pozitif ilaç testi reaksiyonu mümkündür. EVET. Mümkündür. Diğer laboratuvar testlerinde bile, yapılan testle aynı allosterik forma sahip kimyasal ürünlerimiz var. E. G. metamfetamin hidroklorür ilaçları, antidepresan ilaçlarla aynı kimyasal bileşime sahiptir, çünkü ikisi de AMFETAMİNDİR.

7) " Uyuşturucu pozitifse ve ikinci bir bağımsız test yapılmamışsa, ideal olarak aynı örnekle derhal yapılmasını talep edin. Ayrıca, farklı bir tekniğin kullanıldığını doğrulamak için her iki sonucun bir kopyasını alın."

8) " Gizlilik konusunda endişeleriniz varsa, test laboratuvarından, 1996 (HIPAA) Sağlık Sigortası Taşınabilirliği ve Hesap Verebilirlik Yasası tarafından yönetilen yasal görevlerini ve gizlilik uygulamalarını özetleyen şirketin korumalı sağlık bilgilerinin (PHI) bir kopyasını isteyin."

Yoochun'un aldığı ilacı bilmiyorum, ama antidepresan ilaçlar ise, uyuşturucu testinde yanlış pozitif sonuca neden olma ihtimali yüksektir. Tıp Bilimi ve protokolleri Kore'de farklıdır, söylediğim bu protokoller çoğunlukla CLSI tabanlı ve yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kaynak : Allkpop
Fafüs

Yorumlar

Yorum Gönder