Popüler Webtoon “Deceased’s Soul” Diziye uyarlanıyor


Jo Joo Hee tarafından yazılmış ve Yeo No tarafından resmedilen popüler ve uzun süredir devam eden Naver Webtoon'u “Deceased’s Soul” dizi haline geliyor.  Jaedam Media, yakın zamanda webtoon'un drama uyarlaması için prodüksiyon şirketi Studio N ile bir sözleşme imzaladıklarını doğruladı.

“Deceased’s Soul” webtoon'u iki çocukluk arkadaşı olan cenaze müdürünün kızıyla, bir hastane müdürünün oğlunun hikayesini anlatıyor. İçlerinden biri ölünün ruhunu canlandırmaya çalışır, diğeri ise ölünün ruhunu öbür dünyaya götürür. Webtoon, yaşam ve ölüm temalarının yanı sıra bu dünya ve öbür dünyaya atıfta bulunup, gizem ve fantastik türünü tasvir ettiği için sıcak bir konu haline geldi. Kore'de yüklendikten kısa bir süre sonra, Çin'de yayınlanmak üzere satıldı. Webtoon'ları dizilere uyarlamada öncü olan Studio N ve küresel içerik şirketi Huayi Brothers Korea, bu dizinin uyarlaması çalışmalarında yer alacak.

Jaedam Media, daha önce “Neighborhood Lawyer Jo Deul Ho,” “The Man Living in Our House” dahil olmak üzere bir çok webtoon uyarlamış ve dizi haline getirmiştir.

Yazar Jo Joo Hee aynı zamanda “Kitchen” ve “Scholar Who Walks The Night”'ın yazarlığını yapmıştır. Jo Joo Hee çeşitli ödüller kazandı ve eserleri sanatsal değeri ve popülaritesi ile tanınır. Çizer Yeo No (gerçek adı: Yeo Joo Hyun) “Amber”, “Howling” adlı yine uzun süreli webtoon'ların çizerliğini yapmıştır.

Kaynak : Soompi
Fafüs


Yorumlar