Gerçek Hikayelerden Alınan ve Bilmiyor Olabileceğiniz 14 Adet Kore Yapımı


En iyi ve en sürükleyici filmlerden (diziler) bazıları aslında hikayelerini gerçek hayat olaylarından alıyor. Bu yapımlar hayal gücü gibi görünse de, aslında gerçeklere dayanıyorlar. Ürpertici suç hikayelerinden daha iç açıcı masallara kadar, bu Koreli yapımlar gerçek arka planlarıyla sizi şaşırtabilir.

1. The Chaser


Karanlık gerilim filmi, bazı mali zorluklara giren yozlaşmış eski bir polis memuru tarafından kovalanan bir seri katilin hikayesini anlatıyor. Seri katil karakteri gerçek hayatta, polis tarafından yakalanmadan önce kadınları hedef alan ve çekiç kullanan bir katildi. Eğlenceli yanı ise katil olarak tutuklanmasından önce yakalanıp, basit bir hırsız olduğu düşünülüp, serbest bırakılmasıydı!

2. Northern Limit Line


Film 2002 yılında geçmekte ve Yeonpyeong'un ikinci savaşının gerçek hayat olaylarına dayanıyor. Filmde ve gerçek hayatta, Kuzey Koreli bir devriye botu Kuzey sınır çizgisini geçiyor ve geri dönmesi için uyarılıyor. Arkasından ikinci botun da sınırı geçmesi, Güney Koreli gemileri tehdit etmeye ve taciz etmeye başlamasından kısa bir süre sonra, ateş edildi ve gerisini spoiler olmasın diye gizli tutacağız!

3. Memories of Murder


Diğer heyecanlı suç hikayesi,” Memories of Murder" filmi Güney Kore'nin ilk seri katil hikayesine dayanmaktadır. Film bundan bahsetmese de, 1986 ve 1991 yılları arasında Hwaseong'da 10 kadın öldürüldü. Ama film, davaya atanan ve durumla başa çıkmak için gerekli donanımlara sahip olmayan iki dedektifin üzerine kurulmuştur.

4. Silenced


“Silenced” filmi “The Crucible” olarak da bilinir. Film yeni atanan bir öğretmenin her şeyi aydınlatmadan önce yıllarca istismar edilen işitme engelli öğrencilerin hikayesini anlatıyor. Gerçekte, işitme engelliler için eğitim veren bir okulda öğretmenleri tarafından tacize uğramış sağır çocukların hikayesine dayanmaktadır. Daha sonra mahkemede hafif cezalarla okulun kapatılması ilgi çekicidir. Asıl eğlenceli gerçek ise, bu film sayesinde okulun derhal kapatılması,  reşit olmayanlara ve engellilere karşı seks suçlarına karşı sınırlamalar tüzüğünü kaldıran gözden geçirilmiş yeni bir yasa yürürlüğe girmiş olmasıdır.

5. Spy Myung Wol


Bu k-dizi popüler aktör Kang Woo kaçırma emriyle Güney sızan ve ona aşık olan Kuzey Koreli casus Han Myung Wol'un hikayesini anlatıyor. Bu hikaye tamamen hayal gücünden başka bir şey olmayacak gibi görünse de, içinde bazı gerçekler var. 1977'de bir yönetmen ve aktris karısı, Kuzey Kore'nin film endüstrisinin uluslararası sahnede rekabet etmesini sağlamak için Kuzeye kaçırılmıştı!

6. My Father


Film, Güney Kore'deki biyolojik ebeveynlerini arayan evlatlık bir gencin hikayesini anlatıyor. Ararken cinayet sebebiyle ölüme mahkum olan babasını bulur ve hem babası ve hem de kendi hayatı hakkında bir çok gerçeği öğrenir. Ve elbetteki gerçek bir hikayeye dayanmaktadır! Eğlenceli gerçek; Kurbanların ailelerinin itirazı yüzünden filmin vizyona girmesi tartışmalı olmuştur. Sonrasında ise o dönemde gişe rekoru kırmıştır.

7. The Admiral: Roaring Currents


Bu film, Japonya'nın 300 gemiden oluşan bir filoyla Koreyi istila etmeye çalıştığı 1597'de geçiyor. Kore ise ciddi olarak sayıca az; sadece 12 gemiyle onlarla savaşa girdi! Bu listedeki diğerleri gibi, Myeongnyang Savaşı olarak tarihe geçen, gerçek savaşa dayanıyordu. 

8. 71: Into The Fire


Kore Savaşı sırasında bir ortaokul önünde yüzlerce Kuzey Koreli askerle savaşan 71 öğrencinin hikayesi kesinlikle gerçek gibi gelmiyor ama gerçek!  11 saat boyunca, öğrenci grubu, Nakdong Nehri çevresini korumak için stratejik bir nokta olan yerel bir orta okulu savundular.

9. Where The Truth Lies


Film, “The Case of Itaewon Homicide” adıyla da bilinir ve Itaewon cinayet davasının gerçek hikayesine dayanıyor. Hikaye, ilk ortaya çıktığında Koreyi kesinlikle şok etti. Filmde ve gerçek hayatta, bir üniversite öğrencisi Itaewon Burger King'de ölü bulundu. İki sorunlu ABD'li genç davada şüpheli oldu ve gerisini öğrenmenizi size bırakıyoruz!

10. Way Back Home


“Way Back Home”, Paris hava alanında uyuşturucu kaçakçılığıyla haksız yere suçlandıktan sonra Martinik'te 2 yıl hapsedilen sıradan bir Koreli ev hanımının gerçek hikayesine dayanıyor.

11. The President’s Last Bang


Film, 1963'ten 1979'a kadar Güney Kore Cumhurbaşkanı olan Park Chung Hee'nin suikastine giden olaylarla ilgili 2005 tarihli hicivli kara komedidir.  Eğlenceli gerçek: Park'ın tasviri o kadar tartışmalıydı ki, bir dava açıldı ve mahkeme filmden 3 dakika 50 saniyeyi sansürlendi.

12. As One


” As One", Chiba, Japonya'daki 1991 Dünya Masa Tenisi Şampiyonasında oynamak için bir araya gelen Güney Koreli ve Kuzey Koreli masa tenisi oyuncularının gerçek hayat hikayesine dayanıyor. Film, birleşik bir takımda bir araya gelmek için karşılaştıkları tüm mücadeleleri canlandırıyor.

13. Signal


Ünlü suç dizisi aslında aynı zamanda “Memories of Murder” filmindeki Hwaseong seri cinayetler davasının da dahil olduğu Güney Kore'de birkaç farklı gerçek hayat ceza davalarından esinlenmiştir!

14. Cart and Awl


Temmuz 2007'de, dev bir holdingin sahip olduğu büyük bir indirim mağazası, sözleşmeli çalışanlarını, dış kaynaklı işçilerle değiştirmek için kovdu, böylece belirli bir süre sonra sözleşmeli çalışanlarına düzenli işçi statüsü verilmesi gerektiği konusundaki yasadan kurtulmayı hedeflediler. Bu gerçek hayat olayı aslında olayın iki farklı bakış açısına odaklanan iki farklı film ve dizi olan “Cart” ve “All”e ilham verdi.

Kaynak : Koreaboo
Fafüs

Yorumlar