The Untamed (2019) Dizi Hakkında Bilgi

 Sizlere bu sefer değişik bir ülkeden diziyle geldim; "Çin Halk Cumhuriyeti". Yaptığım araştırmada ve sosyal medyada adından çokça söz ettiren ve sitelerde çok yüksek puanlara sahip bir dizi. İzlediğim Tayvan dizilerini saymazsam, ilk Çin dizim oluyor. 

Posterden anlaşılacağı gibi dizi tarihi ve fantastik. Yine sosyal medyadan duyumlarıma göre, Çin dizilerinin bu türleri çok güzel oluyormuş. Tamamen yeni bir dil, yeni insanlar, elbette biraz zorluyor insanı, ama çok çabuk içine giriyorsunuz.

Dizinin Yayın Tarihi : 27 Haziran 2019 - 7 Ağustos 2019
Bölüm Sayısı : 50
Bölüm Süresi : 45 dakika

Dizi 50 bölüm olduğu için içine girmek biraz uzun sürüyor.  Ancak 10. bölümden sonra tam girebilirsiniz.
Yönetmen: Steve Cheng, Chan Ka Lam

Senaryo: Deng Yao Yu, Yang Xia, Guo Guang Yun, Jing Ma
Türü : Aksiyon, Macera, Dostluk, Tarihi, Gizem, Wuxia*, Fantastik.

Dizide bazı kelimeler ve isimler başta size yabancı gelecektir. Ama kendim için söylüyorum, Kore dizilerini izlerken çok kısa sürede bazı temel kelimeleri öğrenmiştim. Zamanla örf ve adetlerini de öğrendim. Çin'de de böyle olacağına eminim. Gerçi benim açımdan söylüyorum, bu alanda iyi oldukları için sadece tarihi izlemeyi düşünüyorum.
Yukarıdaki kelime * Wuxia : Antik Çin'de dövüş sanatçılarının maceralarını konu alan Çin kurgusu türüdür. Geleneksel olarak fantezi edebiyatı biçimi olmasına rağmen, popülaritesi Çin operası, manhua, filmler, televizyon dizileri ve video oyunları gibi çeşitli sanat biçimlerine yayılmıştır.


Şimdi de konusuna gelelim : Saygın boyların (klan) iki yetenekli öğrencisi olan Wei WuXian ve Lan WangJi, bir yetiştirilme eğitimi sırasında karşılaşırlar ve yanlışlıkla uzun yıllar boyunca çok iyi gizlenmiş bir sırrı keşfederler. Atalarının mirasını alarak, dünyayı uğursuz tehditten kurtarmaya karar verirler, ama olaylar dramatik bir hale döner ve Wei WuXian ölür.
On altı yıl sonra, Wei WuXian özverili bir ritüel ile hayata geri döner. Kendini bir maskenin arkasına gizler ve habercisinin kimliğine dönüşür. Kısa zamanda Wei WuXian, Lan WangJi ile yeniden bir araya gelir ve çift, günümüzün gizemlerini çözmek ve geçmişin olaylarının ardındaki gerçeği çözmek için birlikte çalışmaya başlar.

Şimdi de biraz oyuncuları tanıyalım....

Xiao Zhan (İngilizce adı: Sean Xiao)
[Wei Wu Xian / Wei Yin]
5 Ekim 1991 yılında, Çin'de doğmuş. 2016 yılından beri dizi ve film piyasasında aktif. 1997 yılından beri TV şovlarına katılıyor. Aynı zamanda idoldür. 
Baş rol olarak oynadığı diziler :
2018 : Oh! My Emperor: birinci ve ikinci sezon
2019 : The Untamed
2020 : The Untamed Special Edition
2020 : The Wolf
2020 : Douluo Continent 
2020 : The Oath of Love

Aktörü çok beğendim, belki de dizideki karakteri yüzündendir. Dizide aklı bir karış havada, tembel görünen, eğlenceyi seven, rahat bir tip.

Wang Yi Bo
[Lan Wang Ji / Lan Zhan/ Hanguang Jun]
5 Ağustos 1997 yılında Çin'de doğmuştur. Şarkıcı, aktör, dansçı, motosiklet yarışçısı ve TV sunucusudur. UNIQ. adlı Güney Kore ve Çin ortak grubun üyesidir.

Baş rol olarak oynadığı diziler :
2017 : Love Actually 
2019 : Gank Your Heart
2019 : The Untamed
2019 : The Untamed Special Edition
2020 : Super Talent 
2020 : Private ShuShan College
2020 : The Legend of Fei

Bu oyuncunun dizideki karakteri diğer oyuncunun aksine, çalışkan, aşırı soğuk, ciddi ve sert.

Diğer yardımcı oyuncularla ilgili bilgiyi daha sonra güncelleyeceğim. Diziyi şu an izlediğim için ve başında sayıldığım için açıklama yapmam zor olacak. 
Anlaşılan Kore dizilerine ilk başladığımda yaptığım gibi , bu iki oyuncunun tarihi dizileriyle devam edeceğim. 

Yukarıda diğer yardımcı rollerle birlikte toplu fotoğraf görüyorsunuz. Fotoğraftaki diğer oyuncular sırasıyla , Marius Wang - Lulu Xuan - Zoey Meng - Paul Yu

Diziden Fotoğraflar




Fragman

Fafüs




Yorumlar