Eternal Love Of Dream İncelemesi

          Eternal Love Of Dream İncelemesi


IMDb : 5.0

Ülke: Çin

Dizi adı: Eternal Love Of Dream- Three Lives Three Worlds, The Pillow Book

Bölüm sayısı: 56

Süre: 45

Konu:

Drama Eternal Love bir spinoff - Three Lives, Three Worlds, On Miles of Peach Blossoms) ve aynı adı taşıyan kitap dayanmaktadır. Bu yıllar ve yaşamları boyunca Bai Feng Jiu ve Dong Hua aşk hikayesini izler.

Qing Qiu İmparatoru, Bai Feng Jiu, dağlarda pratik yaparken bir canavar tarafından saldırıya uğradı. Dong Hua İmparatoru tarafından kurtarıldı ve bunu asla unutmadı. Karşılığını ödemek için Dong Hua ile beaber iblislere karşı savaşmak için takip etti. Dong Hua ile geçirdiği zaman, minnettarlık duygularının aşk duygularına dönüştüğünü fark etti. Ama Dong Hua binlerce yıldır kötülüğe karşı savaştıktan sonra aşkın ne olduğunu unutmuştu.

Feng Jiu'yu korumak için Dong Hua onu insan dünyasına gönderiyor. Bu esnada arkadaşları onu korurken ölür. Feng Jiu ölümden insanları kurtabilen  efsanevi peri meyve bulmak için bir arayış devam eder. Kanatlı Kabile'nin Prensesi A Lan Ruo'nun hayal dünyasına girer ve A Lan Ruo'nun hayatını yeniden yaşamak zorundadır.

Dong Hua'nın duruşması sırasında Feng Jiu'yu tekrar kurtarır ve ona aşık olduğunu öğrenir. Evlenmeye hazırlanırlar ama Dong Hua Prenses Ji Heng'i kurtarmaya gittiğinde düğünü kaçırır. Kırık kalpli, Feng Jiu tek başına insan dünyasında kalır ve oğulları Bai Gun Gun doğurur.

Dong Hua'nın yaraları kötüleşiyor ve hayatı tehlikede. Feng Jiu'ya olan aşkını gömmekten ve kalbinin yarısını onu koruyacak sırlı bir halkaya çevirmekten başka çaresi yoktur. Ona karşı hislerini fark eden Feng Jiu, dong Hua'ya savaş alanında yardım etmek için acele eder, düşmanı yener ve dünyadaki barışı geri sağlar. Sonunda, adalet kötülüğe karşı kazanmıştır Feng Jiu ciddi yaralanmalar nedeniyle derin bir uykuya dalar ve Dong Hua oğlu ile yeniden bir araya gelir.

İNCELEME;

Eveet değerli blog takipçileri uzun bir zaman aradan yeniden sizlerle bir ara gelmekten çok mutluyum zaman buldukça incelemelere devam ediyorum. Hepinizin de bildiği gibi daha önceleri de incelemesini yaptığım Three Lives Three Worlds den Bai Fengjiu ve meşhur kral Dong Hu nın yarım kalan asşk hikayesine bu diziden devam edeceğiz.

Dizi gerçekten o kadar sürükleyiciydiki 6 günde bitirdim soluksuz izlenebilen bir dizi yapmışlar 56 bölüm de olsa göz açıp kapayıncaya kadar bitiverdi.Neyse dizimize dönelim daha  fazla uzatmadan.

Bai Fengjiu,Dong hua ya olan aşkını hepimiz biliyoruz daha önceki diziden de.Bu dizide de bunu daha detaylı bir şekilde inceleme fırsatımız oldu,her ne kadarda imkansız bir aşk olarak gözüksede…

Bai Fengjiu Dong hu yı görebilme uğruna evden kaçıp,Si Ming in yardımıyla Tai Chen sarayına peri olarak yerleşiyor ve serüvenimiz bu şekilde başlıyor.Bai Fengjiu bizim buz surat için yapmadığı şey kalmıyor.Dong hua nın dikkatini çekebilmek için.Dong hua yı kurtarabilmek için kendi kürkünden oluyor uzun bir süre kırmızı küçük tilki olarak kalıyor,Dong hua nın gözünde o sıralar evcil tilkiden başka bir şey değil tabiki.

Dong Hua Miao Luo yu mühürleyebilmek için gücünü geri kazanmak için ölümlü dünyasına gidip deneyimlemesini bitirmesi gerekiyor.Ve işte asıl herşey orada başlıyor.Bunu duyan Bai Fengjiu da Si Ming den yardım alarak ölümlü dünyasına Dong Hua ya yardım etmeye gidiyor ama herşey karışmaya başlıyor ölümlü dünyasında Dong Hua bir prens olarak hayata geliyor ve Bai Fengjiu onu savaş sırasında kurtarıyor ve bizim prens onu her tarafta aratmaya başlıyor ve kimse bulamıyor.Sonra kendiliğinden meydana çıkıp kimliğini açığa veriyor aslında pek de kendiliğinden sayılmaz J Suya beraber düştükleri sahne de az da olsa açığa çıkmaya başlamıştı kimliği J ondan sonra patlak verdi herşey Dong hua ona aşık oldu ve Bizim XiaoBai ona aşk deneyimini istemeye istemeye de olsa yaşatmak zorunda kaldı gücünü geri kazanabilmesi için.

Sonunda gücünü kazanan Dong Hua uyandı ve o hatıralarında sürekli aklından çıkartamadı XiaoBaiyi.Ama Si Ming Bai Fengjiu yu kurtarabilmek için o geçmişi düzeltti Dong hua ondan ölümlü dünyadaki raporu istediğinde ne acı değil mi o zaman düzeltmeseydi belki herşey daha erken başlayacaktı. Ama bu dünya da herşey Ye Hua ve Bai Qian ın üğünü için Qunqiu ye kız almaya giderken başlamadı mı Dong Hu anında oraya gitmesiyle.Bai Fengjiu ile tanışmasıyla.Dong Hua o zaman başlamadı mı Bai FengJiu dan hoşlanmaya. O Prenses Zhie çok çetirdi Bai Fengjiu ya.Dong Hu anın onun için savaş alanına gitmesi falan Bai Fengjiu yu kıskandırmaya yetti de arttı  bile.Ama Dong Hua uzaktan sürekli takip etmeye devam etti Bai Fengjiu yu.Bai Fengjiu nun kendini mendile çevirmesi de unutulacak bir sahne değildi gerçekten.Dong Hu anınherşeyin farkında olmasına rağmen onu yanına alıp saklaması falan çok şekerdi.Dong hua ve Yan Chiwu nun savaş sırasında XiaoBai yi zarar görmesin diye Tiangang kalkanı ile koruması da ayrı dikkat çeken bir kısım onun kadar soğuk bir kralın öyle şeyler yapması beklenmedik şeylerdi bunlar ama o sırada XiaoBai den hoşlandığını hepimiz anladık zaten öyle değil mi… O kargaşa da Yan Chiwu ve XiaoBai Fangying vadisine giriş yapıyorlar istemeden şans ki vadi girişide sadece o zaman açılıyor…Bu macerada iblis Yan Chiwu yu daha iyi tanımamıza neden oluyor.Burada Yan Chiwu,XiaoBai ve 2.prensin dostluğu pekişmeye başlıyor…XiaBai ölümlü dünya da kendisini kurtararak ölen XiQinti için pinpon meyvesini kazanmaya çalışıyor onu geri diriltmek için.ama ondan önce Buz Surat XiaBai yi vadi çıkartmak için vadiye hoca olarak giriyor.XiaoBai her ne kadar pinpon meyvesi için elinden geleni yapsa da Dong Hua o meyveyi Ji Heng e vermeyi planlamıştı ve kazanan XiaoBai olmasına rağmen bir sepet şeftali ile ödülü değiştiriyor ödülü geri almak isteyen XiaoBai durmuyor ve Yan Chiwu ile iş birliği yaparak pinpon meyvesini çalmaya çalışırken A Lanruo rüyasında kapana kısılıyor.Dong Hua XiaoBai için gücünün yüzde 90 nını bırakarak A Lanruo nun rüyasına giriyor hayatını riske atarak.Ve orada aslında A lanruo ve Shen Ye nin birbirlerine olan aşklarına tanık oluyorlar ve orada bizimkiler evli çift olarak kısa bir sürede olsa yaşamlarını sürdürüyorlar ki bu süreç gerçekten çok güzel işlenmiş…


2.prens Dong Hua ve XiaoBai yi oradan kurtarabilmek için Su Mo ye ye gidiyor ve Su  Mo ye rüyaya girerek XiaoBai ve Dong Hua ya ulaşıyor.Dong Hua büyülü eşyayı yaparak herşeyi öğreniyor aslında Shen Ye ve A Lanruo nun kendisinin ve XiaoBai nin gölgeleri olduğunu anlıyorlar.Bu süre zarfında Miao Luo da iblisi kullanarak kendinin mührünü kırmak için işe koyuluyor…Dong Hua ve XiaoBai o rüyada aşkları pekişiyor ve gerçekten karı koca oluyorlar ki sonunda kavuşuyorlar birbirlerine beklediğimsahnelerden biriydi bu o kadar zaman ardından.


 Dong Hua daha önceden yaptığı her davranışı için ne kadar pişman olduğunu defalarca kez dile getiriyor ve XiaoBai ye söz veriyor rüyadan çıkarçıkmaz evlilik işlemlerini başlatacağına.Rüyadan Su Moye ninde yardımıyla çıkıyorlar ve Dong Hua XiaoBainin kılıç saklama töreninde herşeyi açıklığa kavuşturuyor ve bu süreç başlamış oluyor iblisin sayesinde…

Sonunda evlenecekler derken Dong Hua kendi düğün törenine gelemiyor bu durum gerçekten her bayan için üzücü bir durum ama br açıklama da yapmıyor XiaoBai ye.XiaoBai hamile olduğunu öğrenip Dong Hu ayı bu davranışından dolayı terkedip ölümlü dünyasına deneyimlemeye gidiyor ve tatlı mı tatlı GUNGUN dünyaya geliyor aynı babası değil mi çok tatlı yaa J.Aslında Dong hua herşeyi XiaoBai yi korumak için yaptı.Miao Luo yu kendi ile birlikte yok etmek için plan yaptı.Yıldız oluşumu ile.Dong Hu anın yardımcısı bu olayları XiaoBai ye anlatarak onun sevgisini geri kazanmasını sağladı ama XiaoBai her zamanki gibi Dong Hua yı kurtarmak için Fanyin Vadisine gitti ve Dong Hu anın kalbinin yarısı ile yaptığı yüzüğü kullanarak yıldız oluşumunun içine girdi çok dokunaklı bir sahneydi gerçekten birbirlerini seven 2 çiftin ölümüne birlikte savaşması gözyaşlarım sel olup aktı resmen o sahne de.Sonunda XiaoBai nin tilki kalp kanı sayesinde güç kaybetmeye başlayan Miao Luo yu yok etmeyi başaran çiftimiz oluşumdan ikisinin kanının birleşmesiyle çıkabildiler.Aslında bunda beni mutlu eden bir başka olayda Ji Heng ve Yan Chiwu aşkının meyvesini almasıyla son bulmasıydı.Bai Fengjiu komadan oğlu ve babasının buluşmasından sonra çıkması da ayr bir güzellikti.Sonunda beklenen oldu tüm aşıklar kavuştu ailebir araya geldi tam da beklenildiği gibi bir son oldu gerçekten.Hem ağlatan hem güldüren bir son...

Genel olarak dizi çok güzel bir şekilde işlenmiş ve olaylar ile birbirine bağlanmış.Sıkmadan bunaltmadan izlenebilen uzun soluklu bir dizi olmuş dile kolay 56 bölüm az değil.

Eğer siz henüz izlemediyseniz şuan çok şey kaçırdığınızın farkına varın Lütfen izlemeyi unutmayın….


                                 


Yorumlar

Yorum Gönder