The Legends İncelemesi

                                                             The LEGENDS İncelemesi


Yönetmen: Steve Cheng
Türler: Aksiyon , Macera , Tarihsel , Romantizm , Wuxia , Dövüş Sanatları , Fantezi
Ülke: çin
Bölümler: 
55
Yayınlanma Tarihi: 28 Ocak 2019 - 3 Nis 2019
Yayınlanma Günleri: Pazartesi, Salı, Çarşamba
Kanal: 
Hunan TV , iQiyi
Süre: 45 dak.

 

Konusu: Lu Zhao Yao, dış dünyaya kapalı bir şekilde dedesi tarafından dağda büyütülmüştür.Dünyada yaşanan acı ve birçok kötü olaydan habersiz bir şekilde burada mutlu bir hayat sürmüştür.Zorba ve korkusuz şeytani Wan Lu Tarikatı lideri Zhao Yao, ulu Wan Lu Kılıcı’nı elde etmek ister ama bu kararı onu yanlışa sürükler. Zhao Yao 10 ölümsüz tarikat tarafından tuzağa düşürülür ve yenilir. En yakın müttefiki olan Wan Lu Tarikatı’ndan Mo Qing’in bunun arkasında olduğuna inanan Zhao Yao intikami için yemin eder. 5 sene sonra asıl adı Li Chen Lan olan Mo Qing, İblis Kralı’nın oğlu olarak Wan Lu Tarikat’nın başına geçer. Qin Zhi Yan’ın yardımıyla Zhao Yao alçak hain Li Chen Lan’ı alaşağı etmek için bir zamanlar ev dediği yere geri döner ama işler planladığı gibi gitmez ve ona âşık olur. Bazı gerçekler ortaya çıkmaya başlayınca Zhao Yao aslında düşmanlarının dost bildikleri olduğunu anlar. Dizi, Jiulu Fei Xiaang’ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır.


İnceleme;

Lu Zhao Yao dış dünyaya kapalı bir şekilde dedesi tarafından dağda büyütülen herşeyden bir haber güzel mi güzel bir kızımızdı.Kim erdi ki Lu Mingxuan ile tanıştıktan yani onun hayatını kurtardıktan sonra hayatının değişeceğini…Aslında bana kalırsa herşey Lu ZhaoYao nun Li Chen Lan ı kurtarmasıyla başlamadı mı ne demişler büyük aşlar nefretle başlar diye…İblis Kralın oğlunu kurtardıktan sonra herkese inat dünyaya kafa tutan kızımız Lu Zhaoyao Li Chenlan ile kaçmaya başlar Li Chenlan ı güvenli yerde bırakan Lu Zhaoyao ,Mingxuan ile görüşmeye gider ama yakalanır,hapsedilir ve onu dedesi kurtarmaya gelir işte olaylar bundan sonra başlıyor Mingxuan Lu Zhaoyao nun dedesini öldürür dedesi ölmeden önce burada Lu Zhaoyao yu kurtarır ve Lu Zhaoyao dedesinin intikamını almaya kararlıdır.


Bu kararı ile adaleti geri getirmek için ve intikamını alabilmek için Wan Lu tarikatını kurar.

Wan Lu tarikatı kısa bir zamanda büyük başarılara imza atmış ve adını herkese duyurmuş ve korku salmaya başlamıştır.Aslına bakılırsa Wan Lu tarikatındaki herkes hayatını Lu Zhaoyao ya borçlu olduğu için bir araya gelmiş onun yolunda ilerleme kararı alan kişiler.Lu ZhaoYao gücüne güç katmak için, ulu Wan Lu Kılıcı’nı elde etmek ister ama bu kararı onu yanlışa sürükler. Zhao Yao 10 ölümsüz tarikat tarafından tuzağa düşürülür ve yenilir.Onun yerine liderlik koltuğuna geçen isim Li Chenlan olur Li Chenlan Lu Zhaoyao ya olan aşkını o sahnede görmemizi sağladı.

Ya diziin zaten bundan sonrası bana biraz sıkıcı geldi açıkçası ikili karakter mevzusu falan açık olmak gerekirse çok abartılmış sırf dizinin uzatılması için yapılmış bence.Lu Zhaoyao ve Qin Zhi Yan ın halleri, Li Chen Lan’ı alaşağı etmek için bir zamanlar ev dediği yere geri dönükten sonra olan olaylar falan aslında burada en can alıcı nokta Lİ Chenlan a intikam beslerken aşık olması oldu. Li Chenlan ın gözünden hiçbirşey kaçmaması da ayrı bir olay kısa bir süredir onun zaten Lu Zhaoyao olduğunu bilmesi falan.Neyse Li Chenlan elinden gelen herşeyi yaptı onu korumak kollamak için bir de ortalığı karıştıran asıl bir olay da Jiang W unun Lu Zhaoyao dan doğması.Aslında dizideki benim favori karakterim diye bilirim.


Nasılda Li Chenlan ile iş birliği  yapıp Lu Zhaoyao yu kurtarmıştı kalbini çıkartarak ona güç vererek.Kendini her anlamda Lu Zhaoyao ya adayan başka bir aşık daha. Dizide aslında aşk konusu hemen  hemen her karakter arasında işlendi.Güney Cephesi Lideri,Batı Cephesi Lideri ile Yuezu gibi. Jiang Wu Mingxuan ile savaşıp Lu Zhaoyao ya kaçması için zaman tanıyıp kendini feda ettiği o sahne bu kadar mı duygu dolu olabilir ya.

Lu Zhaoya bu sefer Mingxuan i yok etmek için Phoenix Tepesine gidip Jiang Wu nun kılıcını aldığı sahne de de insann duygulanmaması elde değil ya gerçekten.

Mingxuan in orada yaptığı herşey açığa çıktı yok ettiği tarikatın öğrencisinin yardımıyla. Ve Lu Zhaoyao ile Mingxuan arasındaki büyük savaş Mingxuan in ölmesiyle son bulur Jiang Wu yaptığın herşey amacına ulaştı boşuna ölmemiş oldun…

Savaştan sonra Li Chenlan inzivaya çekilip kılıcı mühürler ve Lu Zhaoyao ile hayatına devam eder Her ne kadar sonunu pek anlamasam da…


uzun yıllar sonra da kendilerine benzeyen çocukları oluyor Li Ming Ge & Li Ming Shu adlarında.



Genel olarak;

Eveeeet dizinin bu şekilde sonlanması gayet güzel bir şey ama alışıldık bir son öyle değil mi…Diziyi genel olarak ele alacak olursam fena değildi çok da beğendiğimi söyleyemeyeceğim.Daha önce de dediğim gibi bu iki kişilik mevzusu gereksiz yere uzatıldı bu baya canımı sıktı diziyi izlerken.Dizideki karakterler gerçekten güzel işlenmiş SOUJURN daki o patronun Li Chenlan ın babası olduğu kimin aklına gelirdi kş öyle değil mi, dizi gerçekten güzel sürprizlerle dolu heran her yerden birşeyler çıkabilir :D :D :D Dizideki Bai Lu ve Xu Kain in uyumu efsaneydi umarıım bu ikisini başka dizilerde de görebilirim.Dizinin sonu da pek hoşuma gitmedi daha iyi bir şekilde bağlayabilirlerde ve many years kısmı çok saçma olmuş ya 1:1 onların ilk bölümdeki halleri zannettim...

Benim nazarım da dizi 10 üzerinden 6 alır sizde merak ediyorsanız izleyin ve o değerli yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın….






Yorumlar