Aktris Han Hyo Joo'nun Oynadığı Ünlü Kore Dizileri

Aktris Han Hyo Joo 22 Şubat 1987 doğumlu, yani 31 yaşında. Hem oyunculuk, hem de mankenlik yapmaktadır. Han Hyo Joo ilk olarak MBC kanalının sitkomu "Nonstop 5" dizisinde oynadı, ilk filmi ise "My Boss, May Teacher'dır. Küçük ekrandaki ilk çıkışı KBS'nin "Spring Waltz" dizisiyle olmuştur. Beyaz perdede ise yine 2006 yılında, bir kurtuluş filmi olan "Ad-Lib Night" filminde çıkışını yaptı.

1- W (2016)


Han Hyo Joo'nun yanı sıra, Lee Jong Suk, Jung Eugene, Lee Tae Hwan, ve Kim Eui Sung'dan oluşan oyuncu kadrosu vardır. Kalp cerrahı Oh Yeon Joo'nun (Han Hyo Joo) babası "W" adlı bir çizgi romanın son bölümünü yazarken kaybolur. Oh Yeon Joo babasının ofisine gittiğinde, babasının çizgi roman kahramanı Kang Chul'un ölüm sahnesini görür. Babasının bıraktığı notu okumaya çalışırken, birden bire bilgisayarın içine girer ve kendini çatıda kanlar içinde yatan bir adamın yanında bulur. Kanlar içinde yatan adamı kurtarır ve onun Kang Chul olduğunu fark eder. Yeon Joo, daha sonra Kang Chul'un duygu değişimiyle çizgi romandan çıkacağını anlar. Bu olduğunda ekranda "devam edecek" yazısı çıkar ve Yeon Joo gerçek dünyaya döner.

2 - Dong Yi (2010)


Hikaye arka planda Joseon Hanedanlığının 19. kralı olan Krak Sukjong'un ( Ji Jin Hee) hayatını anlatmaktadır. Choi Dong Yi'nin (Han Hyo Joo ) yaşadıklarını konu almaktadır. Dong Yi, müzik bürosunda hizmetçilik ve sarayda diğer ağır işleri yapmış bir cariyedir. Daha sonra Kraliçe İnhyeon ve kralın gözüne girmiştir. Ve sonra diğer cariye olan Jang Hui-bin yüzünden sarayda çıkan kaos sırasında Kraliçenin sağlığıyla ilgilenmiştir. Dong Yi sonraları kralın cariyesi olup, Suk-bin mertebesine çıkacaktır. Ve Joeson'un 21. kralı olan Yeongjo adını alan bir oğul dünyaya getirecektir.

3 - Brilliant Legacy (2009) 


Ko Eun Seong (Han Hyo Joo) 11 yaşında annesini kaybetmiş bir kızdır. Babası daha o 16 yaşındayken Baek Seong Hee (Kim Mi Sook) adında bir kadınla evlenir ve Eun Seong ondan hoşlanmamaktadır. Kısa zamanda büyük hayal kırıklığı yaşamıştır. Asıl trajedi babasının ortadan kayboluşu ile başlar. Bu arada babasından olmayan iyi bir servet Eun Seong'a gelir. Bu arada Seon Woo Han (Lee Seung Ki) ukala ve yakışıklı bir gençtir. Büyükannesi ve zengin annesi tarafından rahat yetiştirildiği için paranın değerini bilmemektedir. Bir gün Woo Han'ın büyükannesi tüm servetini Eun Seong'a vereceğini açıklar.

4 - Il Ji Mae: The Phantom Thief (2008)


Tarihi türünde, Joseon dönemine ait bir dizi. Çete pazarının bir üyesi olarak çalışan Il Ji Mae (Lee Joon Ki) geceleri “Rob B Hood” veya Robinhood gibi iyi hırsız olarak çalışır. Robin Hood deyince zengin soylulardan çalıp, fakirlere dağıtan ünlü İngiliz filmi aklımıza geliyor. Bu dizide Han Hyo Joo Eun Chae rolünde,  Lee Joon Ki  Il Ji Mae rolünde ve Park Si Hoo Il Ji Mae'yi yakalamaya çalışan Si Hoo rolünde oynuyorlar.
Kaynak : CastKo
Fafüs

Yorumlar